Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

.: Tutti Frutti :.

salam weekend...
masa berlalu semakin pantas bukan?
walaupun berlalu dengan berkelajuan cahaya...
hidup harus diteruskan dengan riang ria...

setelah kepenatan bekerja seharian membanting tulang..
(dengar seperti memerah keringat di sawah padi kan?)
hehehe....
saya dan incik petunang cuba bertolak ansur dengan masa masing-masing
untuk mengecapi kenikmatan dunia..

kami ke
"Tutti Frutti"
menikmati yogurt beku yang sangat menggiurkan kami..
yummy...~
actually kat jb nih...
ia baru buka 3 branch.. 
deco pn cantik.. 
kemas..
suitable place utk lepaks dengan membe-membe..
ia juga mempunyai wifi..

choice yougurt pun sangat yummy..
topping dia sangat best...
recommended la untuk anda-anda cuba di luar sana...
moh terjah si manis "Tutti Frutti" nih..

tanggal 6 April,
saya memberikan asignment khas untuk FH untuk mencari di mana lokasi ia berada..
hehe.. 
yang saya tahu.. 
mahu sampai sahaja..
jadi mem besar untuk hari tersebut.. :p

rupanya ianya tidak lah jauh mana..
hanya terletak berdekat dengan sutera mall..
1 row dengan papa rich...

yummy.. yummy...
ini lah kedainya..
front view...


sampai ke depan kedai dah vibrate tekak nak makan.?
hehehe....


masuk jek kedai.. 
anda perlulah memilih size cup yang anda mahukan..
self-service ye kawan-kawan..
harga?
ianya akan dikira ikut timbang..
ala...~ kira timbang.. murah jek la kan..?
ade x org cakap mcm nih?
lagi besar selera anda..
lagi besar size cup anda..
lagi besar demanding tekak anda..
jawapannya..
lagi besar la laluan poket anda untuk keluar ye..
hehehe
ia ditimbang mengkikut gram yang anda ambil...

cup saya hanyalah yang sedang-sedang..
ala yang kaler hijau tu :)


buat seketika rambang tekak..
eh.. 
rambang mata..
eh.. 
dedua kot..
hehehe...
tidak tahu membuat pilihan..
lastly saya pilih death choc..
saya amik dua flavor..
lagi satu choc vanila kot..
tidak ingat.. sebab hanya ingat nk makan..
hehehe...

kat machine nih ada tiga button..
eh.. 
bukan button act..
pemegang kot name dia..
satu machine mempunyai tiga flavor..
kiri lain, kanan lain.. tengah-tengah campur flavor kiri dan kanan..
fuh.. dah macam exam..
soalan exam..:
sila describe process memakan yogurt eskrim ini..
LOL~


oke.. sudah pilih flavor yogurt?
sekali lagi iman anda di cabar..
ha.. sila pilih..
pilih.. pilih..
buat macam kedai sendiri..
hehehe...


ade lagi satu kaunter utk fruitty..
lupa nak snap..
kaunter tu penuh dengan choice buah-buah..
like a...
kiwi, strawberry, peach, banana, longan.. etc


cup anda sudah penuh?
xtahan nk makan?
jom timbang lemak yang bakal terkumpul..
eh..
salah...
timbang harga cup anda.. :p


jangan lupa amik sudu n tissue...
kemas jek susunan dia..
xde keje kot budak nih..
hehe..


saya punya...
comel?
apa? 
sedikit?
eh.. banyak tu...
nampak sedikit.. tp kat dalam banyak..
taktik..!
heh..


promo sat "Tutti Frutti"..
dekat Sutera Utama jek kawan-kawan..



sambil makan berceritakan tentang manis-manis..
menikmati si manis 'Tutti Frutti"..
bersama yang ter'manis disebelah...
barulah hidup sentiasa manis..
hehe!


-Miss N-

notakaki: nak pergi lg...~ lepas nih kalau rajin cerita si ganteng 'crepe' pula ye.. hehe

.: My B-day 2010:.

salam...
uhuk2... hi..
tittle kt atas rs mcm kejap jek da berlalu setahun kn..
tahun nih dah 2011..
bermakne naik lagi 1 tangga umur saya..
berape ek angka umur saya?

2* tahun...
ok.. da tau?
hehe...
ops.. no belakang dah hilang..

apabila menjelang bulan april jek..
tiba-tiba rasa ade yang xkena...
rasa suam-suam.. 
rasa cuak-cuak..
mungkin perubahan hormon.. hehe
eh.. eh..
tapi memang betul la kot..
jap.. 
ade fakta ke bila b-day
hormon bertukar?
emm..
ok.. 
abaikan...

rasa baru jek semalam.. 
kelmarin...
menjadi kanak-kanak ribena...
riang ria... 
bergelak tawa...
sekarang? 
tahun 2010 dah menjadi remaja..
eh.. salah.. dewasa.. :)
tahun 2011? 
lagi lah jangan tanya...

tamau cerita tentang 2011...
saya mahu cerita tentang setahun yang lalu..
apa?
dah basi?
ade saya kisah.. :p
 just for sharing..
and... 
sekarang cerita setahun yang lalu still bear in my mind..
takut 3 4 tahun lagi terlupa..
so, sini la tempatnya balik untuk saya refer..
ustaz kursus kahwin kata it's good to tulis somewhere tentang 
memory manis-manis dengan pasangan
untuk mengeratkan lagi kasih sayang bila membacanya pada masa akan datang..
sweet la ustaz tuh.. 
ustaz kata.. 
saya xkata..
hehe...
lepas nih sapa-sapa baca..
sila salin sms percintaan anda dari A smpi Z..
macam FH saya..
ops.. :p

apabila tanggal bulan april...
semestinya bukan 1 april.. 
 april fool..
xelok celeb april fool.. berdosa.. :))
tapi ia nta tentang beberapa hari selepas 1 hari bulan...
ianya adalah b-day saya...

iye..
saya..
ala cik yang dikenali dengan.. -Miss N-
bukan nama sebenar.. hehe..

pada hari berkenaan ade la seseorang mengajak saya dating pada malam hari tersebut..
sebelum ini xpernah you ajak dating malam.. :p
memandangkan hari yang baik.. bulan yang baik.. utk org yang baik.. opss...
saya pun terima pelawaan beliau..
tibe-tibe mood bertukar sopan-sopan.. 

beliau yang saya kenal seorang straight... skema rama dan bersopan santun..
telah bertukar pada malam tersebut..
eh.. eh..
bukan jadi kluang man 
atau org minyak ke ape..
tetapi.. 
menjadi seorg yang lebih gentle..
romantik.. n sangat caring..

suka!
masuk-masuk kereta sahaja...
saya terus di hadiahkan a bouquet of red roses..
*blushing*
apakah? 
dalam hati saya terus tertanya2..
"isk mamat nih.. lain macam.. interesting.. not bad.. what's next?"
hehe....

after that.. 
dok saya sibuk-sibuk tengok bunga...
beliau drive kete pergi 1 tempat.. 
then suruh saya ttp mate..
"omg.. ttp mata pula.. mcm dlm tv.. hati saya dah excited dah"
saya pun ttp mata..
bukak jek mata kek dah depan mate dengan lilin..
hehehe :))
as a usual.. tiup lilin.. make a wish...


ada lagi...
time for hadiah!
guess what... apa yang beliua beri pada saya?
a pair of white gold earing... + wonderful bday card + stars
sangat terkejut.. 
terpaku... 
dan terharu...~
haruslah terharu-haru sampai terdiam...
omg.. 
speechles..
but i like...~


lepas dah suka-suka dengan hati berbunga riang ria..
kami pergi dinner..
part ni jek beliau kantoi.. 
sebab xtau nak bwk makan kt mn.. :))
saya yang suggest n pilih...
lagipun dkt sgt dengan rumah saya...
'Remaja Klasik'
not bad.. 
feeling-feeling dinner kat gazebo dia.. :))
this is our menu.. western gtu..



pastuh balik...
pastuh tido...

eh...
eh...
kejap..
 xabes lagi...
:))
balik jek rumah saya dok fikir ape kegunaan star2 kecik yang dia bagi saya..
stars kecik tuh penuh dalam paper beg white gold tersebut..
ingatkan sekadar hiasan.. 
buat penuh-penuh je..
tapi..
saya rasa something..
dan terdetik untuk saya buka star comel tu..
and.. 
sekali lg terharu... 
triple-triple terharu pada malam bersebut dengan suprise dr beliau..
setiap satu bintang itu mengandungi kata-kata yang sangat indah..
oh beliau.. 
beliau lah yang berjaya mencuri hati saya...
beliau lah yang menjadi penawar semasa saya berduka..
beliau lah kekuatan saya semasa saya lemah..
beliau lah menjadi keriangan saya ketika saya bersedih..
beliau la pelengkap diri saya..

beliau adalah incik petunang saya..
merangkap future husband saya dalam masa 7bulan lagi..


sayang...
you really make my day!
you are the other half of me..
thanks for all..

-Miss N-

notakaki: tahun ini? mesti la seronok.. :))

.: All about love :)) :.

teruja bukan dengan title di atas?
saya lagi teruja...
hehehe....
oh.. bukan.. bukan..
bukan cerita tentang diri sendiri..
still dalam scope wedding lagi oke...

saya berjalan-jalan mencuci mata...
nak window shopping ssh.. 
kena start engine.. 
berjalan-jalan cuci mata online lagi best..

banyak benda yang still dalam fikiran saya...
dan saya juga telah jumpa beberapa idea best untuk share sama-sama..
jom!

wedding gift..
haruslah sweet.. 
wedding is about love kan..
kalau boleh nak semua org share the love..
bless the bride&groom...
dan semestinya wedding gift mahukan tema love-love gitu..
sweet macam strawberry yang baru dipetik.. hehe
kan? 
sila setuju.. 
hehe


macam mana nak buat? alahai.. 
simple...~
 jom tgk step kat bawah..

ihsan: google


lagi lengkap jika uncang teh ni perisa strawberry.. kenapa?
sebab bentuk love tag seakan-akan strawberry...
sapa yang cakap bentuk macam strawberry?
mestilah saya!
heh..


lepas tu gantung-gantung kt guestbook booth...
oh sweety..
mcm mn mahu buat?
ingat balik ms sekolah rendah..
kita ada belajar mcm mana nk buat benda ini..
hint: crayon..
jangan tanya saya lagi...
sebab xingat sangat dah..
hehehe....


ditambahkan pula dengan hiasan topper wedding cake macam ini punya cantik..
sila jangan jeles..
sebab saya pun xbuat mcm ini..
ada sapa-sapa sudi nak buat kan dengan foc?
huh.. :))


lepas da terpengaruh dengan topper cake kat atas tadi...
sekarang terpengaruh pula dengan cake tu..
jom teka..
apakah flavor cake tersebut?
sape bole jwp saya belanja :p
belanja tengok cake tu je.. 
hehehe
jawapan: red velvet..
macam mana saya tahu?
saya yang audit jawapan.. hehe..
mestilah jawapan saya sahaja yang betul..
kan?

deco cake juga sangat menggiurkan..
no 14 tu tukar kepada simbolik nama bride n groom..
sweet!
i think yang bentuk bunga tq taq.. kot?
kalau salah.. 
minta maaf..
xtahu.. 
main hentam..
hehe..

napkin soft pink juga guna button love..
oh hidup penuh dengan love-love...
love is cinta?
apakah.. tema filem ni..
silap2..


lastly... 
1 big family amik family portrait macam ini..
bestnyee....
mana nak dpt belon byk2?
mana nak carik space besar begini?
errr.....
:))

-Miss N-

notakaki: yeay.. ade penambahan a few idea.. :)) misi sulit.. 


.:kursus kahwinku..:.

hai...
sudah lama niat nk buat post tentang kursus kahwin...
my lovy dovy FH da pun review tentang kursus kahwin kami..
nothing much to say..
saje-saje weekend nih buat post tentang kursus kahwin..
modul pun belum sempat go thru satu-satu...
dah 4 bulan lepas dah pun pergi kursus..
hehe.. 
insyallah semua ilmu masih tersemat kemas lagi.. :)

so sapa-sapa yang berminat nk pergi kursus kahwin..
pilih la tempat yang best-best.. 
bole gitu?

officemate saya pergi di Masjid Sultan Abu Bakar...
katanya tiada aircond..
 panas.. 
saya xcakap.. hehe.. 
kwn saya yang ckp..
di Seri Malaysia.. 
semuanya ok sahaja..
cuma Suraunya kecil.. 
haruslah keluar ke Masjid larkin..
food juga ok-ok sahaja.. 
ini lah dewan kami selama dua hari..
posisi saya.. ?
tidak terlalu belakang.. 
juga tidak terlalu depan..
soal jawap?
ada juga... 
tetapi xperlu takut or nervous..
ok-ok sahaja..
trust me.. :)


File yang dibekalkan dengan modul, pensil serta kertas kosong...

suasana dewan.. ketika ini time rehat.. skema x awl msk dewan? hehe


last but not least... haruslah tepek satu picture kami masa pergi kursus kahwin...
FH and FW... 7 month to go...
:))


-Miss N-

notakaki: thanks to my FH, sbb temankan saya ke kursus kahwin... beria FH mahu pergi.. hehe.. insyallah.. doa-doakan perjalanan kami di permudahkan..

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click