Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

.: Our Love :.

Salam 1 Malaysia...
hi, lama sudah tinggalkan blog.. ihik.. :)
almost setahun kot.. 
biasa la saya dan suami busy menjalankan kehidupan rumahtangga..
busy ke? hehehe
busy jd pregnant lady kot...
suami pula busy menjaga pregnant lady ini..
hehehe..

mcm banyak je nak cerita kn.. hehe
ringkas kan je la...
sebab curi-curi masa juga ni.. 
si kecil ayah dia jaga

selepas hampir setahun kami muncul dengan album terbaru..
eh bukan.. bukan.. feel diva plak.. 
hehehe...
kami muncul dengan ahli keluarga baru kami...
zuriat kami..
hasil cinta kami...

perkenalkan:
tadaaa!!

Cik Nur Zahra Imani Bt Mohd Fazuli


tu je? hehe..
sehingga bertemu lagi
di sesi yang lain pula
share pengalaman bagaimana mengandung kan cik dalam gambar di atas..
dan bagaimana melahirkan beliau..

notakaki: Bahagia menjadi seorang ibu :)

-=Hari ini kita belajar TEMA ye=-

Assalamualaikum...
=)
 
Gheeee.. Maaf maaf...
Lama rasanya tak update blog.. Bahagia sangat sampai diam,, 
=) 
 
Agak sedikit bz selepas kahwin ni..
X caya? x pe... hehe
=)
 
Pertama sekali, kami ingin memaklumkan bahawa kami sekarang sudah menjadi "Mantan B2B",
bukan lagi "B2B" yeeeeee.. hahaha
Jadi post-post kami lepas ni banyak kepada review je...  
=)
 
Alhamdulillah, kedua-dua majlis telah pun selesai.
Perjalanan majlis pun lancar, semua OK.
Sedikit kekurangan tu mmg tak boleh dielakkan.
Nnt kami akan share supaya boleh jadi panduan kepada B2B yang lain..
Agak nye la....  hehehe....
 
Tema yang dipilih adalah Garden Wedding (Mrs.F) dan Modern English (Mr.F).



Emmm,, tak tau nak citer macm ne, tgk je la pic yang ada kat bawah ni. =)
Beberapa idea telah diimplementkan bagi menyesuaikan dengan tema Gerden Wedding.
 
MINI PELAMIN (Majlis nikah)
dari : Newlywedsbigday Bridal & Design

 
 
PELAMIN UTAMA (Majlis persandingan)
dari : Classic Sense Bridal.

MAIN TABLE (Majlis makan damai [bila gaduhnye pun tak tau])
dari : Classic Sense Bridal

PHOTOBOOTH (dengan Guest book)
dari : Newlywedsbigday Bridal & Design
 



Yang ni pulak pic untuk tema Modern English.

PELAMIN UTAMA (Majlis persandingan)
dari : Newlywedsbigday Bridal & Design



  
MAIN TABLE (Majlis makan damai)
dari : Newlywedsbigday Bridal & Design


 
PHOTOBOOTH (dengan Guest book)
dari : Newlywedsbigday Bridal & Design


OK tak? hahaha...
Pape pun, itulah hasil untuk majlis kami..


(Nota tangan dan kaki : Minggu ni dapat Bonus... muahahaha....
I luv u so much Mrs.F, selama-lamanyeee....)

-Mr.F-

.: DIY review centerpiece:.

maaf kerana tenggelam timbul..
hehe..
jom review antara DIY thing kami yek...
gigih kami buat..

~centerpiece~
1 bouquet guna dalam 16 flower..
and vase tu rm5
kami beli di KK home deko
berdekatan dengan carrefour tebrau

kami memerlukan 16 vase for 16 guest table..
tp, vase ade 15 je..
kami borong je semua..
within our budget
coz kteorng pna tnya bridal..
centerpiece yang kami mahukan..
perlu tambah rm20 utk 1 bouquet..
oh no...
that's why kami decide to DIY..

  the simple diy :)

next diy vase for vip table..
decide nk pakai fresh flower
awal-awal saya asingkan dengan bunga utk hantaran..
and the middle of vase is calla lily..
aaauuuww~
sgt seksi oke calla lilly ni..
i heart the shape :)
act ia xtra dr hand bouquet..
sbb tu terselit.. hehe


last but not least..
menjamu mata dengan decoration meja makan damai
;)


actually saya banyak je rasa kekurangan here and there pd mjls saya..
ada yang planning tidak menjadi
ada yang jadi tidak serupa bikin..
ada yang buat separuh jalan..
tapi apakan daya..
saya hanya manusia biasa yang xperfect kn
:)
tetap bersyukur dengan mjls yang berjalan lancar

notakaki: mencari mood untuk update blog serta mula diy thing utk mjls sebelah hubby :)

-Mrs. F-

.: Outdoor Photoshoot done:.

salam..
kali ni saya update bukan lg miss N..~
mrs.f...
bole gtu? hehehe

alhamdulillah...
5 hari berlalu sebagai isteri kepada lelaki yang dicintai..
5 hari yang indah...
mempunyai roomate yang baru..
teman gelak ketawa..
teman buat kerja rumah..
oh ya kami duduk di rumah ibu bapa saya sementara waktu..
kami selesa..

:)
banyak rasanya item utk kami reveal...
insyallah akan direview satu persatu..

semuanya berjalan lancar pada 19 Nov dan 20 Nov...
alhamdulillah...

pagi tadi kami meneruskan sessi outdoor 
kerana petang 20 Nov hujan..
kami menyahut cabaran OP kami utk bermain di paya..
hehe...

jom...
teaser for pic for nikah and reception

nikah :))


Sanding :))


sangat recomend my Official Photographer
br je shoot ptg lps nikah... 
mlm nye dah upload teaser...
suke2...
:)

outdoor photoshoot kami yang di lakukan pagi tadi..
panas-panas macam pisang goreng panas ni..
hehehe...





notakaki: preparation belah my husband pulak lepas ni.. :)) thanks to cik anis sebab review my wedding dalam entry ini..  sweet je org ni cik anis ni.. pemurah dengan senyuman.. thanks dear for coming :))

-Mrs F-

.: Day 2 fitting full sanding attire :.

fuhh~
lagi 2 hari..
masih cool disini..
eceh.. cool konon..
xtau bahang nervous dah sampai dah...
:p

alhamdulillah
everyhing is going smoothly..
doorgift 100% settle..
yasin gift also done..
nikah gift xsettle lg..

today saya still kerja..
tetapi hanya half day
FH awal-awal sudah cuti lg..
kerana mlm ni rumah beliau mengadakan kenduri..
pulang dr kerja
kami menjadi lipas kudung..
errr... xkudung sgt la.. :p
balik rumah..
amik ribbon..
settlekan fresh flower..
shopping hadiah cabutan bertuah..
last skali kami pergi fitting..
nk tgk?

eh...
mana bole.. 
hehehe...
tunggu la ahad nnati..
relax2... lagi beberapa hari lagi..
simple...
xtau taste org lain...
tetapi bagi saya cukup lah ia menyenangkan hati saya..
ada ke org weddng xpki veil tp ganti hooded?
muahahah :D

esok masih mempunyai misi..
last day saya sebagai bujang..
:)

nk tepek pic juga?
err...
tnggu je nnti.. hehe

comel dan simple guestbook area ni kan..
nice color

                               

always and always..
adore this shoes..
nakkkk~





notakaki: semakin hari semakin hampir.. semakin dekat.. semakin rapat.. ops.. maksud saya pertukaran tittle saya kepada puan ye.. hehe

-Miss N-

.: Day 3 doorgift :.

salam..
hai cantiks..
today progress...
alhamdulillah doorgift telah sempurna suku..
baru suku.. 
cayalah aunty2 rewang..
korang the best la.. :)
da la semua ngam dgn saya..
hehe..
guess what?
saya sudah dapat hadiah kahwin dr jiran a.k.a makciks bff emak

nmpknya semua telur masin telah dimasukkan dlm kotak..
now, dlm 7++ lg utk tmpl tq tag n ribbon..
esok bole siap insyallah...

ribbon sepenuhnya di buat oleh my bridemaids..
thanks dear~
tnpa korang.. kemana-mana la ribbon tu sme..
muaaaahxx :)

adiah cabutan bertuah also sudah di sampul..
ops..ade lg benda blm settle utk vip gift..

fitting~
xde rezeki nk fitting today..
dah cnfirm dgn bridal..
2morrow should be final fitting with complete sanding attire..
mudah-mudahan sempurna..

kerja?
esk saya half day~
sila jgn jeles.. hehe
saya mula ambil marriage leave pada hari jumaat..
:))

last but no least..
teaser blk saya lg..
saya akn bagi pic full selepas fully deco..
sangat simple..
don't expect much..


cukup la saya dan FH suka dgn room arrangement kami..




notakaki: darah manis katanya xpasal-pasal tergunting jari sendiri td.. sebok buat kerja..hehe... doakan lah saya lenih sehat dari hari semalam dan semalam..

-Miss N-

-=Counting On The Day [4 day]=-

Hari ke-4 ?
hahaha, no komen..
Hari ni hari Selasa...
heheh.... tu je komen dari saya..

Pertama :
Cuti kawin saya selama 5 hari dah approve oleh Mito Tadashi san. 
Yess !!
Bermula dari 18hb Nov.
hahaha..... 

Kedua :
Kesihatan Miss N, mcm tak OK lagi..
Masih batuk-batuk lagi, suara pun mcm orang demam...
Isk,, tinggal 3 hari je lagi ni...
Untuk Miss N : Sayang kene jaga kesihatan k,
makan ubat ikut jadual, 
nanti demam cepat sembuh,
Take care my dear!! Luv u so much..

Ketiga :
Rumah Miss N dah mula sibuk rewang rewang.
Aduhai,,, 
Macam tak caya je ni...
=)

Keempat :
Blur-blur.. apa lagi tak settle ni....
uwaa............

(notakaki : Risau cik petunang tak baik dari demam lagi....
Apa yang perlu saya buat ni....)

-Mr.F-

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click