Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

-=Raya Terakhir=-

Hahaha,,,, tinggal lagi 4 hari,
semua umat Islam akan menyambut 1 Syawal,
atau lebih dikenali dengan Hari Raya...

Raya terakhir? heheh, yup, saya terakhir
saya dengan berstatus single..
selepas ini saya sudah ada keluaga sendiri...
bukan bujang seperti sebelum-sebelum ini....
=)
Untuk raya tahun ni, mood nak raya tak de sangat,
sebab sibuk nak buat persiapan majlis kahwin nanti..
masa dah tinggal beberapa hari je lagi..
isk, masih banyak lagi belum diselesaikan...
Pape pun, doakan kami semoga semuanya berjalan dengan lancar.

(notakaki : baju melayu raya tahun nie warna
biru tortoise, heheh.... wane tema tahun ini... 
pilihan warna Miss N....   tata Miss N..)
-Mr.F-

-=Draft Stage=-

Sehingga saat ini,
tinggal lagi 2 bulan, 3 minggu dan 6 hari sahaja lagi yang tinggal.
hoyeh-hoyeh... hahahah...

Persiapan setakat ini ok,
Doakan semoga segala urusan kami di permudahkan.

Untuk kad jemputan, draft pertama sudah
pun kami terima, dan sekarang sedang 
didalam penilitian kami supaya tidak ada yang silap.
Kad kami simple je,
dan tak terlalu serabut.
Bagi kami nice la,
bersesuaian juga dengan harganye,
tak mahal pun kad kami.
Insyallah, kad kami akan siap pada ujung hari raya nanti,
sebab target kami nak mengedarkan kad pun pada bulan 10.
Harap tiada masalah yang timbul.
Setakat hari ini semua urusan kami dipermudahkan.

(notakaki : sekarang nie, Miss N sedang menemani mak dan adik nye 
pergi bershoping raya di Jusco. Jaga diri bebaik k Miss N... tata.)

-Mr.F-

-=Updated 20-August-11=-

Banyak perkara yang kami lakukan
pada 20-8-2011.
Semuanye berkaitan dengan wedding kami nanti.
Kami keluar seawal pagi pukul 9.30pagi.
hehe,,, shopping complex pun belum bukakan,,  =)

Pada pukul 10.00 pagi kami ada appoitment dengan
vendor saya di Jakel Tampoi,
Kalau dah kat Jakel, confirm la pilih kain kan,,
tak kan pilih vespa plak....

Kami sampai tepat pukul 10.00 pgi didepan pintu kedai Jakel,
belum buka lagi laaa....
vendor kami kata biasanye pukul 10 pagi dah buka dah..
ntah kenapa hari tu, lambatplak dia buka pintu...
Ramai orang tunggu depan kedai Jakel tu (10.00pg), 
macam tunggu giliran nak buat kad pengenalan pun ada. iskk...

Emmm... saya tak berapa reti sgt nak komen pasal 
kain yang kami pilih,
nanti Miss N akan cont berkenaan jenis kain dan warna yang dipilih... ok?

Setelah lebih kurang sejam kat Jakel, diskus pasal kain dan warna,
akhirnye keputusan telah pun dibuat.
Appoitment seterusnye dengan vendor kami
pada minggu depan untuk main ukur-ukur plak..
macam menarik kan... hahahaha

Ok, kemudian kami meneruskan penggembaraan kami
melaksanakan tujuan kami yang seterusnya.

For Her:
1. Sireh Junjung
2. Gelang               Done
3. Jam                  Done
4. Telekung
5. Gadjet


Kalau tengok pada checklist Miss N yang lepas,
hantaran saya masih lagi tidak complete.
Hehehe.... jadi hari ni, kite meneruskan penggembaraan 
untuk melengkapkan checklist ini.

Mission pertama : Telekung.

Emm.... Kalau kat JB ni kat mana 
boleh cari benda-benda mcm ni?
Mana yang dah biasa tinggal di Johor Bahru, 
mesti akan pergi ke Angsana, Kotaraya, Pasar Larkin.
Saya rasa itu je kot tempat yang saya rasa ada.
=)

Kami? Of course la pergi ke pusat membeli belah keluarga
iaitu Angsana.. hahahah....
Bukan apa, kami pun dah biasa dgn Angsana,
senang nak cari barang, terus je tuju,
sebab Miss N dah hafal dah kedai-kedai kat sini.
=)

Setelah lebih kurang sejam lebih diangsana,
mission telekung selesai,
saya berpuas hati dengan telekung yang Miss N 
pilih, cantik dah sesuai untuk keselesaan
Miss N untuk menunaikan tanggjawab dia
sebagai hamba Allah.

Mission kedua : Gadjet

Apa gadjet tu? Ntah, saya pun tak tau.
tunggu je la waktu saya bernikah nanti,
tgk sendiri.

Sebenarnye dah lama jugak kami survey pasal
gadjet utk Miss N nie,
pada minggu lepas pun kami ada survey
di Sony Jusco Bukit Indah.

Jadi kali ni saya plan nak pergi tgk kat
Sony Jusco Tebrau plak.
=)  dah puas tinjau-tinjau, belek-belek,
saya terus je beli, COD.
hahaha...
Settle dah....
Warna pink. sesuai dengan Miss N yang cantik tu..

Jadi Mari kite review sekali lagi checklist hantaran saya :


For Her:
1. Sireh Junjung
2. Gelang               Done
3. Jam                  Done
4. Telekung             Done
5. Gadjet               Done


Hoyeh-hoyeh..... settle semua...
cuma tinggal sireh junjung je,,
yang tu nanti nak nikah baru buat.  =)
 
Selesai semua tu, kami pergi ke bazaar Ramadhar Kg Pasir,
saja nak window shoping sambil beli sikit-sikit
makanan untuk berbuka nanti..

(notatangan : mungkin selepas ini akan meneruskan pencarian barang hantaran untuk checklist Miss N pula. Pape pun, best keluar seharian berjalan-jalan sambil mencari barang untuk wedding kami... 
memang hari yang bahagia. )

-Mr.F-


.: Hantaran W-day updated :.

alhamdulillah...
seharian keluar bersama..
akhirnya mencapai target kami..
apa yang di rancang semuanya di permudahkan...
:)
pencarian barang hantaran nampaknya semakin complete kan checklist kami..

jom shortlist kn hantaran kami...

For Her:
1. Sireh Junjung
2. Gelang                    Done
3. Jam                         Done
4. Telekung
5. Gadjet

For Him:
1. Sireh Junjung
2. Ring                         Done
3. Jam                          Done
4. Al-Quran                  Done
5. Baju & Sluar            Done
6. Kasut
7. Gadjet

untuk gadjet2 tu.. kami decide may be 2 3 minggu sebelum mjlis baru beli...
konon nye sebab xnk rugi waranty..
padahal jam dah pun beli.. hehehe
alhamdulillah..
puas hati for us..

for gelang... omg..~ sekarang emas dah naik sehingga rm190 segram oke..
mau nye xpening nk beli emas..
kesian kt FH.. :)
ikut kemampuan untuk memilih dan mengeluarkan duit..
saya sangat suka dengan patern my gelang..~

for ring... seminggu dua saya pening mana nak cari di JB ni utk men's ring..
since suase memang totally out..
xboleh pakai langsung...
saya mencari alternatif lain..
platinum? ukur baju di badan saya sendiri kot.. hehe
belum mampu lg..
alternatif lain, saya mencari palladium, sterling, atau silver..
banyak sy search and google..
rata-rata outlet KL jek ade material ni..
GOLDHEART and Tiffany&co..
dedua xde di JB.. huhu

at last jumpa kedai DIAMONEY kat angsana..
masuk-masuk saya tnya ade x ring utk men..
material palladium.. or silver.. or sterling..
dia pun ckp mmg ring dorg dari jenis palladium and rhodium.. 
so.. insyallah men's memang boleh pakai..
rate harga dia pun ok.. within my budget..
cuma.. xbyk choice kot... 
:)

kasut and telekung insyallah... try nk settle this month or next month..
so, for hantaran dah bole senyum.. 
utk men'deco hantaran...
may be kali itu x diy..
upah dengan bridal may be..
but, not sure yet...

anything akan update later...
till then!

notakaki: hari yang sangat indah buat kami berdua..

-Miss N-

.: Wedding gift :.

akhirnya...
alhamdulillah... 
gift for guest and vvip telah settle..
hoyeh2..
nmpknye weeknd nih kami supa dupa busy..

semalam kami ke bridal...
untuk updated info...
discuss... and about the bride and groom outfit..
also deco for our weding nnti...

lepas tu kami ke Air Hitam...
booked for guest gift...
kena booked earlier sbb dorg nk kena order frm china...
so, settle the payment for booking~
insyallah lepas raya boleh amik... :)
FMIL kata suh FH jek amik nek lori..
hehehehe ~ FH jadi kelindan lori part time la nnti..

after that, vvip gift.. kami decide bagi cookies jar..
kot? muahahah :D
utk stok nih.. kami collect smpi 3 cawangan dia..
last-last kedai ke3... baru ckp dgn amount yang kami mahu kan..
settle itu semua pun jam dah pukul 4 mcm tu..
direct balik umah FH... tunggu beliau mandi semua..
borak dengan FMIL psl preparation sket...~

lps tu kami berbuka pose dengan my family..~
hari yang full kan semalam?

hw about today?
next mission...
will be next entry...
:-p~


notakaki: almost every weekend kami ade sahaja program utk uruskan wedding kami.. busy :-)

-Miss N-

-=Borang nikah=-

Assalamualaikum,,,

Dah cukup lama rasanye tak memberi khabar dalam blog nie..
Selama ni, Miss N yang banyak meng'update' blog ini.  =)
Saya hanya banyak memerhati sahaja, idea nak menulis tu kurang...

Pada 11 Julai 2011 yang lepas, satu lagi kami telah melangkah ke satu tapak didalam hubungan kami untuk lebih serius lagi.  =)

Kami telah bercuti kerja pada 11 Julai (Isnini). 
Pada awal nye saja je nak amik cuti sebab nak pergi tengok transformer, lagipun pada 9 & 10 Julai kami masing sibuk ngan aktiviti masing-masing, 
jadi plan 11hb tu nak rehat-rehat sambil tgk transformer.

Tetibe terpikir, alang-alang dah cuti, lebih baik pergi beli borang nikah terus. Sett....
Saya dan Miss N pergi ke Pejabat Kadi Daerah Kulaijaya, 
sebab dekat dengan rumah saya.  =)  
Orang pun tak ramai. 
Pejabat Agama Daerah Kulaijaya ni betul-betul dihadapan Hospital Kulaijaya. 
Jadi mmg tak susah nak cari.

Pejabat kadi berada di tingkat dua Pejabat Agama Daerah Kulaijaya. 
Sampai je, saya terus bertanya pada kaunter untuk membeli borang nikah. Akak kat kaunter tu pun memulakan tugas dia.
Saya di minta untuk menulis nama beserta no KP saya dan Miss N didalam sebuah buku lejar, mungkin buku tu rekod keluar borang nikah kot.

Kemudian akak tersebut menghulurkan 2 set borang nikah dan menerangkan pada saya bagaimana untuk mengisi borang nikah itu.

Ok, borang itu dalam bahasa jawi. Dah lama tak menulis dalam jawi, excited plak nak isi borang tu dalam tulisan jawi. =) 
Kalau nak tulis dalam rumi pun boleh.

Antara dokumen-dokumen yang perlu dibawa semasa membeli borang nikah, hanya kad pengenalan. Saja je akak kaunter tu nak tgk.

Setiap set borang nikah ni, ada 2 helai borang iaitu borang Permohonan Kebenaran Berkahwin dan Borang Ujian HIV.

Dan satu lagi, price....  Hehehe,,,, 
Borang ni kene beli beb, bukan free,,, 
Satu set RM5, jadi total 2 set, RM10.
  

Borang Kebenaran Nikah dan Ujian HIV


Selesai je beli borang nikah, kami terus menuju Jusco Bukit Indah,
untuk menonton filem Transformer.

Akan datang saya cerita tentang nak hantar borang nikah pula ye.

(notatangan : Jika dilihat pada penggiraan hari , 
tinggal lagi 3 bulan 1minggu dan 1 hari saja lagi yang tinggal. ehem-ehem......)

-Mr. F-

.: 2nd Aug 2011 :.

alhamdulillah...
bersyukur ke atas-NYA pejam celik sudah setahun berlalu 
permulaan hubungan serius kami.
:)

tahun lepas..
ketika ini saya masih dalam mood *wink *wink kerana telah dirisik oleh seseorang..
masa berlalu dengan pantas sekali..

saya masih ingat ketika FH bercadang untuk berjumpa ayah saya..
ketika itu ayah saya baru balik dari batam..
then, petang itu jugalah FH bersemuka dengan ayah saya secara gentlemen
ewah! :-p

sedang saya sibuk buat air kat dalam..
saya curik2 dengar perbualan FH dengan ayah..
hehehe....
yela kan.. 
nk dengar juga mcm mn dia ckp dengan ayah sy.. hehe

blushing!
ayat yang saya masih ingat smpi sekarang...
'pakcik, sy dah pk msk2.. sy ikhlas berkawan dgn ank pakcik.. dan dah smpi masanya untuk saya move ke peringkat yang lebih serius. 
saya berhajat menghantar rombongan merisik.. kalau tidak ade aral melintang insyallah minggu depan, itu pun kalau pakcik free..'
hehehehe.... 
lebih kurang mcm tu lah ayat FH..
itu pun saya dengar sayup2... 
ok... lepas tu?
maaf.. lepas tuh siren air berbunyi..
xdpt nak dgr ape feedback ayah saya
muahahaha :D sila buat air..

semasa hantar air pada dorang..
ayah meminta saya dok join sekali...
ayah pun ckp kt sy yang FH ade hajat..
setuju ke x family FH nk dtg merisik..
(eceh.. padahal dah tau sebenarnye.. hehe..)

saya senyum jek...
then after semua ok.. 
ayah gurau-gurau..
macam mn FH tackle sy..
hahaha.... 
trus dia pulak blushing!
hahahahahaha...
no comment okay..~

seminggu selepas itu.. 
alhamdulillah...
family FH datang dengan nenek sekali serta sebentuk cincin tanda merisik..
menyatakan hajat mereka.. :)



notakaki: kami kenal atas dasar kerja, bagi saya dulu FH sangat annoying and mamat skema yang suka push-push saya pasal kerja.. akhirnya~ itu lah jodoh saya.. teman hidup saya selamanya..insyallah..

-Miss N-

.: wordless tuesday :.

"Ya ALLAH, begitu berat dugaan yang diberi kepadaku..
Belum pernah merasakan nya sebegini berat sepanjang hidupku..
Berikan la kekuatan utk menangani semua ini..
Permudahkan lah segala perjalanan aku dalam liku dan ranjau yang telah diberi.
Semoga keberkatan Ramadhan yang mulia ini menjadikan aku seorang insan yang lebih positive
Reda kan lah hatiku...
 Utuhkan lah jiwaku...

Hanya padaMU tempat ku mengadu.."


notakaki: semoga hari-hari mendatang menjadikan saya lebih positive dan lebih kebal.. chayok3 cik N.. hehe berat dugaan wet raye ke ni? :p~ hehe

-Miss N-

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click