Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

.: Sexy Taste :.

yummy~
tajuk harus nk berkontroversi?
hehehe...
semalam...
balik keje laju-laju...
dok ajak FH mecari sesuatu..
treasure hunt? oh bukan sama sekali..
:)
tibe-tibe perasaan meluap-luap..
inilah padahnya tidak dapat mengawal emosi..
terpengaruh!
minda xterkawal...
perasaan semakin tidak tentu arah.
dimana harus kami mulakan..

akhirnya...
yeay!
ia disitu..
ia sedang enak beradu di kamar beku..
berbuai kan mimpi indah..
sangat mengujakan..
sangat menggiurkan..
laju2 amik dan bayar ke kaunter..
laju-laju masuk kete buat muke happy!  ^-^v
kami menikmati dengan penuh rasa yummy daripada nya..

teka-teki:
apakah ia?

menang dapat percutian ke bali..~ haha


Magnum Almond..

kamu sangat sedap..
disaluti Chocolate Belgia yang sgt melt..
terasa makan chocolate bar dove bersama ice-cream dalam setiap gigitan..
ice-cream vanilla yang sangat smooth..
rasanya amat mewah..~



Magnum Almond di hatiku :)
eceh.. 
dah macam UTM di hatiku..


notakaki: lepas nih harus mencuba semua perisa.. last mkn magnum xsalah saya form 5 kot...~ lama btul.. thanks FH.. :)


-Miss N-

.: Jalan-jalan Hari Raya :.

salam all..
lama menyepi..
melayan diri dengan kesibukkan menghadiri jemputan Hari terbuka..
dan xlupa juga menjenguk ke rumah sedara mara sempena hari raya..
beraya yok...
:)

last week...
full.
both sabtu ahad full..
err... jumaat juga.. juga half day...
dah mcm kerja.. :p main half day pula..

sabtu kami menghadiri rumah terbuka Saleh..
shaera fiance...~ 
beraya rumah x-officemate..
serta rumah officemate..
pinjam anak kawan sekejap..
konon2 mahu bawak pulang..
hehehe :))
mahu nangis mak nya..


hari seterusnya...
kami ke Air Hitam..
paginya kami menguruskan doorgift kami...
saya, FH serta family..
selepas menguruskan hal doorgift..
kami berjalan ke segamat..
beraya rumah pakcik FH..

balik beraya..
kami menyinggah balik ke Air Hitam..
untuk beli barang persiapan perkahwinan kami..

haruslah membelek bunga di Air Hitam..



haruslah snap picture bergelak tawa juga bersama adik FH..


last but not least..
picture bermanja dengan bunga juga
:)


mana FH?
oh.. dia lah photographer nya..
sbb tuh banyak je picture si baju purple je..
hehehe...

notakaki: seharian kami berjalan di hari raya.. beraya + bershopping brg belah FH.. :))

-Miss N-

.: so random :.

fuh...
penat...
tp
alhamdulillah...
utk canopy dah jumpe face to face dengan owner canopy..
dah terangkn dengan details..
siap dengan sketch plan susunan meja.. 
bilangan kerusi meja..
serta
details penggunaan warna.. 
juga spec yg kami mahu kan..
semua org mahu kan yg terbaik kn..
but, as we decide...
kalau ape yg dijnjikn xdisempurnakan dengan seeloknya..
payment akan dipotong...
itu perjanjian for both side...

sorry friends yang mana kami xsempat nak menghadirkan diri pada majlis rumah terbuka.

next mission is D.I.Y thing...
kami masih giat menyiapkan centerpiece..
just a simple bouquet...
after kire all cost... 
memang berbaloi..
i like~
barang pun milik kami..
murah.. simple.. dan puas..

mungkin ada orang diluar sana mempersoalkan komitment kami pada hal kahwin
melebihi hal lain..
katanya...
'sewa sahaja.. lagi senang.. '
'cost korang buat sama je dengan sewa bila dah total up semuanya'
'buang masa je korang buat benda-benda ini.. it's nothing'
kadang-kadang kata-kata org luar ini membuatkan saya down..
apa yang kami lakukan...
kami sudah ambil kira cost semuanya dengan details.. 
hasilnya memang jimat 50%..

buat masa ini centerpiece still in progress...
next mission
tq tag for both side..
kepilan doa untuk kad kahwin kami...
signage kami..
some props..
serta insyallah cake area deco akan masuk list..

kami tinggalkan entri ni dengan teaser centerpiece... :)



notakaki: fokus for wedding..

-Miss N-

.: Misi perut kosong - entri tapai :.

28 August 2011
err...
macam tarikh dah lama je..
hehe...
sorry~ entri tapai..
makin lama simpan makin sedap..
makanan ada kaitan dengan entri?
hehe...
lalalalalalalala~

dipendekkan cerita pada hari
Ahad, 28hb August tu kami berbuka puasa di Pan Pacific hotel..
masih ingat pada entri yang ini ?

kami redeem voucher kami 
untuk santapan berbuka puasa..
alhamdulillah..
rezeki...
kalau duit sendiri.. 
fikir 4 5 kami juga nk spent..
rm75 per head untuk makan sahaja kot..
banyak tu... :p
kami dapat voucher rm100 per nett...
bermaksud sorg lagi kena byr la.. 
sorg je free...~
ha.. nmpk x per nett kt bwh tu :))


nak dijadikan cerita...
kami sampai-sampai je di newsroom cafe..
still lenggang..
so, after confirmation our booking kt kaunter...
kami pergi ke kotaraya untuk window shopping..
window shopping saje ye kawan-kawan..
hehehe


nama FH dah sedia ada atas meja yang paling hujung sekali..
:))
sangat privacy..
best!
suke oke!


menu FH.. 
sikit je kn?
rilex... baru 1st round...
1st round jek sempat snap pic..
lain2 round lupa dah.. hehehe


menu saya lebih banyak dari FH...
:))


dessert~
custard puding.. cheese cake..~
and molten cake..
 masa nih saya dah hampir tewas.. 
hehe.. 
dah kenyang..
still cuba merasa apa yang FH amik..
but, blueberry cheese tart sangat mengancam..
filling blueberry yang sangat best.. 
dengan rs original ketulan blueberry pecah bila mengunyah..
yummy!


dessert yang saya ambil...
xsempat nk snap..
custard jagung pun sedap..
sgt melt... 
juga ice-cream goreng..

tidak lupa juga pada seafood carbonara...
so yummy~


lastly ape lagi... 
it's time to buah-buahan..
masa ni dah full sangat..

alhamdulillah... 
merasa berbuka di Hotel Pan Pacific..
lebih 150 jenis hidangan...
rezeki tahun ni...
bagaimana dengan tahun depan?

insyallah... 
ada rezeki nya juga...
hehehe.....
till then!

notakaki: hotel selesa juga tidak kurang hebatnya.. insyallah tahun depan berbuka puasa bersama suami di sisi.. :)

-Miss N-

.: Fabric for Wedding Outfit :.

selamat hari raya kepada readers~
err.. ade ke org baca blog kami nih..
hee... 
saya mulakan entri saya dengan kemaafan ye..
memandangkan hari raya... bulan syawal..
bulan yang baik...

kami berdua... 
saya selaku Miss N dan tunang saya Mr F..
dengan serendah-rendah hati memohon maaf andai kami ada melakukan kesalahan
serta kesilapan yang kami sendiri tidak sedari..
andai ada mana-mana entri yang mengusik jiwa readers..
kami memohon maaf...
mana yang tidak manis itu datang dari kami sendiri..
yang elok tu datang dari-NYA..
nak angpow raya meh singgah ke rumah kami..
ops..~ rumah belum boleh istihar 'kami'..
hee...

since FH dah memberi hint-hint utk saya pada entri sebelumnya..
so, saya update pasal fabric wedding outfit kami for both side..
kami pergi mencari kain bersama vendor kami...

for both side kami menggunakan vendor yang sama untuk outfit kami..
outcome nye?
saya juga tidak tahu.. tengok sahaja nanti ye..

H.E.R side
~groom~
we are using shantung.. sbb xterlalu tebal and nipis...
material also just nice and sejuk...
sesuai dengan patern yang kami mahukan...


~bride~
saya mahu wedding dress saya menggunakan material berbeza utk both side.. 
belah FH dan belah saya..
so, kami sepakat menggunakan chiffon silk untuk belah saya
materialnya lebih lembut dan kain nya jatuh atas badan..
ringan.. 
lining kami menggunakan satin silk..
bagi saya lebih banyak choice color jika menggunakan material ni..


taraaa~  dress yang menggunakan material chiffon silk..
nice kan.. sangat lembut.. simple.. terpikat2..~


H.I.S side
~groom~
for groom kami sepakat menggunakan duchess satin .. 
sama papan jek utk bride and groom..
patern utk baju for groom sama jek dgn patern baju groom belah saya.. 
hanya material yang berbeza..
outcome? tunggu nnti ye.. :)
so, no problem utk color code sbb sama je...
duchess satin...


~bride~
untuk 'in' dengan tema side FH, saya decide untuk menggunakan material
duchess satin...
feel ala-ala kate middleton gitu.. hee
materialnya untuk duchess nih lebih tebal dan berat..
flow kain nya cantik utk buat dress yang meleret...
ops... tetapi baju saya xde la dress meleret tu.. xmampu nk leret2 ni :p

wedding dress menggunakan material duchess satin...



tiga hari sebelum raya, 
kami pergi ambil ukuran badan...
insyallah katanya dua atau tiga minggu after raya..
kami akan melakukan first fitting baju...~

so excited.. :)
kami sentiasa jumpa vendor.. 
update status...
dan update our wedding preparation..
harap-harap semua nya berjalan lancar...

notakaki: syawal telah tiba... hari kami semakin hampir.. kami akan semakin busy.. kerja-kerja D.I.Y perlu terus berusaha.. kami cuba sehabis baik.. doakan kami :)

-Miss N-

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click