Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

-=Kasih ku Sampai ke Syurga=-

Assalamualaikum..

Hari ini 28 Nov 2010, sepatutnye
dah ada kat Jepun dah.
Tetapi disebabkan ada beberapa masalah,
aku telah dihalang oleh imegrisen Malaysia
untuk keluar negara.
Emm... memang pasrah gile
perasaan masa tu.
Macam-macam perasaan ada.
Dalam masa yang sama,
aku terus telepon Atok (Hirota-san), 
Richard, Iskandar berkenaan keadaan aku 
masa tu.

Memang serabut sangat-sangat
masa tu...
aku fon mak dan cik buah hati saya.
Kat Miss N je la tempat saya nak cite.
Saya tak de sesapa untuk jadi pendengar
masalah saya masa tue..
Ya Allah, hanya dia je yang tahu perasaan
aku masa tue mcm mana.

Sampai rumah pun,
perasaan tu masih lagi tak tenang,
sunyi, serabut.
Nak selalu sms ngan Miss N masa tu.
Tak nak kene tinggal sekejap pun.
 Saya perlukan dia sangat-sangat masa tu,
sampai la sekarang ini, 
Miss N tetap ada
selalu dengan saya,
sms saya.
Walaupun dia sibuk dengan majlis kawin sepupu
di Tenggaroh.

Uwaa.....
Saya sayangkan Miss N sangat-sangat,
saya perlukan dia sangat-sangat untuk 
hari-hari akan datang.
Saya cuma nak Miss N dalam idup saya.

"Miss N berada dalam mata hati saya"






(notatangan : Terima kasih sayang......)

-=Perjalanan Majlis=-

Assalamualaikum...

Hari ini saya dapat tahu dari cik petunang saya
yang sedang bercuti di Indon
bahawa baju nikah dia dah siap.
Dan Miss N nak tgk dulu,
kalau ada pape yang tak kene ke..
Saya nie ketinggalan ngan fesyen2 baju nie.
Jadi saya follow je la cik petunang saya ini.. =D

Tadi saya dah terima duit
advance sebanyak 142000 Yen untuk
business trip saya nanti..
Kalau amik rate 0.038, lebih kurang bersamaan
RM5396.
Tapi duit nie bukan fully saya punye, elaun saya
cuma 93200 Yen je, yang selebih nye duit
transport untuk pergi kerje,
kalau ada lebih duit transport nie kene pulang balik.. 
cuma duit elaun je amik. Hahaha...

Ok Ok.. Kembali semula ke tajuk diatas.
"Perjalanan Majlis"
Dah tentu la majlis kawin kami..
tak kan majlis perasmian kedai pameran kereta pulak kan..


Seperti yang sedia maklum, kalau kite
lihat pada majlis-majlis sebelum ini,
ada je benda yang orang nak komen,
ini tak de la, itu tak de la,
dan mcm-mcm lagi..
Biasa la... idup dalam bermasyarakat,
mesti ada banyak mulut yang mengata.


Pada pandangan saya,
mungkin pihak pengantin dah rancang
dan susun sebaik mungkin untuk majlis nye
sebelum itu,
tetapi pengantin terlupe bahawa pada hari kejadian
tersebut yang menguruskan majlis bukan 
nye pengantin tersebut, tetapi ahli keluarga.


Emmm.... cube imagine, yang susun dan rancang
majlis adalah pengantin, 
lagi parah bile pengantin cume susun dan rancang
cume pakai lisan sahaja,
tanpa itam dan putih (sebarang bentuk penulisan untuk 
dijadikan rujukan semasa hari kejadian),
dan semasa hari kejadian yang menguruskan majlis 
adalah ahli keluarga,
pengantin masa nie dah lepas tangan dah.
Ahli keluarga pulak ada berapa kepala nak ikut nanti?
Ada yang suruh buat ini, ada yang suruh buat itu.
Last2, semua yang dirancang tak jadi..
Setuju tak?

Jadi disini, saya nak cube adakan skrip perjalanan majlis
untuk dijadikan rujukan semasa hari kejadian.
Dengan adanye skrip ini,
sekurang-kurang nye kite dapat gambaran awal
mcm mana dengan situasi dan keadaan pada
hari kejadian.
Apa yang ada kat dalam skrip ni?
tengok contoh skrip kat bawah nie.


Skrip Majli Pembukaan Wajadiri




Masa

Masa nie penting supaya majlis tak delay.
Dan dapat tahu secara detail majlis 
pada hari tersebut macm mana.


Aturcara majlis

Yang nie tgk la contoh skrip kat atas...
Mesti paham punye.
Kat sini memang kene detail seberepa yang detail..
Nak buat part nie bukan satu kepala je,
kene bincang ngan family gak.
Dapat kata sepakat.


Nota

Ok, kat sini pun important jugak.
Kebiasaan nye, akan diletakkan PIC untuk setiap
item yang di tulis didalam Aturcara majlis tu.
Kenapa kene letak PIC ini?
Supaya masa hari kejadian, 
tidak akan ada banyak arahan yang datang 
untuk buat itu ini.
Jadi, sepanjang majlis berlangsung, hanya 
valid arahan PIC untuk setiap item yang ditulis dalam skrip itu sahaja.

PIC-PIC trsebut hanya valid untuk sesuatu item
yang ditugaskan sahaja, tetapi
bagaiaman pula dengan pantauan overall majlis tersebut, kot-kot
ada PIC yang tido.
Satu lagi jawatan 'Floor Manager' akan diwujudkan untuk
tugas tersebut.
Kirenye Floor manager ini adalah boss kepada PIC-PIC tadi.
Floor manager akan pantau dari awal majlis sehingga majlis selesai. huhu..

Nampak complicated kan. Tetapi kalau nak perjalanan majlis
tu lancar, ini la caranye.
Nanti kami cube apply pada majlis kami.
Tunggu result nye nanti k.

Untuk menjayakan plan ni, bukan mudah.
Kene dapatkan komitment semua pihak.
Kene briefing kepada semua ahli keluarga yang
terlibat menguruskan majlis perkahwinan kami nanti.
Dan setiap sorang mesti ada salianan skrip ini,
supaya tak timbul masalah tak tahu la, 
tak ingat la, terlupe la, dll.

(notatangan : Nampak mcm beriye kan, siap ada skrip bagai. tapi
nak try gak buat. Biar nampak teratur sikit majlis nanti.)

-=Secara Kasar=-

Selamat malam semua..

 Hari ni 23 November 2011, hari ke-2 cik petunang saya berada di Bandung
untuk holiday...
Miss N ada SMS dgn saya, citer tempat2 yang dia pergi..
huhuh.... nampak hepi je cik petunang saya itu...
Saya pulak tinggal lagi 4 hari untuk berlepas ke 
Fukuoka, Jepun selama 21 hari...
Cian cik petunang saya kene tinggal 3 minggu..
Cintaku tertinggal di Malaysia...... =D

Kembali kepada topik di atas..
Saya dan Miss N ada membuat beberapa tinjauan,
seperti bridal untuk pelamin, khemah, deco khemah,
make up raja sehari, fotographer dan macm-macam lagi...

Di sini saya ada list kan beberapa item
yang mungkin listing awal secara kasar
daripada saya untuk wedding kami nanti  :

PIHAK PEREMPUAN DULU.

1. Nikah :
- Area untuk pengantin perempuan duduk.
- PA sekiranye perlu
- Pakaian pengantin lelaki(dah ada) dan perempuan(sedang cari).
- nikah props (kene perincikan lagi)
- Hantaran dua-dua pihak(5 vs 7).
- Make up pengantin.
- Photographer & videographer (sedang ushar2 lagi)
- Kursus kahwin (dah pergi?)
- Appointment dengan Tok Qadi.
- Deco bilik tidur.



2. Bersanding :
- Pelamin (dah decide bridal)
- Make up pengantin.
- Reception props.. (ini kene perincikan lagi)
- Kanopi + deco (dah jumpe nak yang mcm mana)
- Floor manager (sape sesuai?)
- Persembahan (zapin, silat etc)
- PA system
- MC dan DJ (sedang didalam perbincangan)
- Deco meja makan berdamai 
(tak pernah gaduh pun, tetibe kene berdamai. konfius =D) 
- Menu makan berdamai.
- Kek
- Photographer + videographer
- Cake area.
- Gift
-Makanan
- Banner, poster
- Kad jemputan


3. Khatam Al-Quran :
- Pakaian pengantin
- Area pengantin duduk.
- Gift.
- Jemputan.
- Makanan
- Appointment dengan Ustazah


Emm... setakat ini itu je dulu yang terpikir buat masa ini,
kalau ada pape, nanti edit dan topup...
Ada banyak step lagi ini untuk membuat persiapan,
yela, cube buat yang terbaik untuk majlis sendiri.
Kesilapan masa majlis mesti ada, 
tetapi cube nak minimiz kan 
kesilapan tu. 
Lagipun, semasa majlis kami tu berlangsung, 
kami dah jadi VIP masa tu,
semua tugas2 di serahkan kepada
ahli keluarga yang dipantau oleh
floor manager yang di tentukan nanti 
supaya tak kelam kabut dan nak kurangkan kekurangan
semasa majlis.

(notakaki : Cik Petunang saya tak balas pun SMS saya, saya cube nak call
tapi tak berjaya, mcm ne nak call cik petunang saya ek...)


-=Hutang-Hutang=-

Assalamualaikum...

Opss... tajuk diatas tiada kene mengena dengan
memana "A.L.O.N.G" atau pun pihak bank k..
Tajuk diatas adalah merujuk kepada post saya sebelum nie yang 
nak letak pic hantaran-hantaran saya..
Jadi sekarang saya tunaikan..
Semua bunga-bunga tu fresh flower...
Semua hantaran ini digubah malam sebelum 3 Okt, dan alhamdulallah 
semua bunga-bunga itu selamat sampai ke rumah Miss N
dengan keadaan selamat dan segar lagi.
Sila scroll kebawah...........



1. Cincin pertunangan (Habib Jewel) & simbolik duit hantaran nikah.
(Duit RM10 tu disusun bertindih untuk menampakakn nilai RM 10000)



2. Sireh junjung.


 3. Sepasang baju kurung.


 4. Beg tangan Guess(Hand bag) =D.


5. Alat-alat make up (Estee Lauder).

 
 6. Perfume (LOLA).


 7. Buah-buah.


8. Kek.


Untuk majlis pernikahan nanti, kami tak tahu mcm mana
dengan hantaran kami.. tak de idea lagi nie..
Apa-apa tunggu je la kat blog ni.. =D

Hari ini, 22 November 2010, hari pertama Miss N
tiba di Bandung.
Saya mendoakan agar semua perancangan dan perjalanan dia
dipermudahakan.
Rindu sangat kat petunang saya, uwaaa.
Tak sabar nak tunggu petunang saya balik Malaysia.

(notatangan : Ada lagi 3 hari untuk tunggu Miss N balik.. tak sabarnye..
Sayang sangat kat Miss N.. )

.: nikah outfit p.2 :.

salam..
hye ols.. salam 1 malaysia.. :)
1st of all.. hapy depavali... depavali dtg je..
rs best2.. sbb cuti lm.. hehehe...
company sy cuti 6 ari bg perayaan2 yg besar..
best2....

so, cte ape ek arinih..
refer to tittle 4 today...
arinih.. akhirnye... sy wif my bff... cik radiah..
telah pn pergi survey ke jackel n gulati's..
kteorg hunting for my kain nikah..
jenis2 kain nikah.. telah pn sy list kn pd entry yg ini.
jadi.. utk pendekkn cte...
lepas borak2 dgn family n kwn2.. n lepas survey2..
sy mahukan jenis kain chiffon beading utk mjlis sy nnti.

sebelum msk ke jakel.. sy da pn kawtim dgn rad..
jgn ckp budget n jst ckp survey kn abg pnye hantaran..
ble ms sy ade abg tuh jgn tnye.. hehe :p
hehe.. xde la dea pakse suh bli nnti.. hehehe

tibe je kt jackel.. msk tingkat 2... trus pergi kna chiffon beading area...
mate dok melilau2...smenye nk tgk..
memule tgk pd warne pink2...
memandangkn tujuan sy hanye survey... jd tgk ala kadar..
ala kadar pn.. smpi akk tuh amik bj melayu FH sy letakkan sebelah..
senang matching....
2 3 papan kayu d keluarkn.. memule sua kn dgn satin peach kaler..
lps tuh grey.. oh my gucci.. grey n pink sgttttt cntik okey..
xtpu! seyes... tp xbole goyah... bj nikah FH n smping dah ade..
so.. xbole toleh2 warne lain.. kna fokus.. fokus...
then.. akk tuh dok crk satin kaler lain..
pink... soft pink.. skali tgk.. alamak~~
mmg maching.. cntik.. sesuai sgt....
i likeee.... ops.. xbole like lg...
fokus2... so.. act mmg ati da berkenan..
rm180 p/m.. + satin.. sy dok pk2 nk 5 meter..
memandangkan sy ni tinggi galah.. n tkt nk wt design2 pape nnti..
tkt xckp.. tuh decide utk amik 5 meter...
dok calculate2 dlm otak nih.. em.. dok berpk..
ikutkn sy harge tuh dlm budget lg... xterkejut la sgt harge dea..sbb da survey2 membe2 blogger lain..
ble da x kn dgn 5.. byk gak nih... budget sy range dlm rm100-rm200 p/meter jek..
hehehehehe.... sbb nnti nk upah lg...

so.. rad pndai berdolak dalih.. dok ckp tgh sms dgn tuan punye bdn..
hehehehe... tnggu respon nk ke xnk.. hehe
sy dok sengih2 je la..
wt isyarat je kt rad...
akk tuh siap suh letak deposit.. utk booked kn kain tu..
so, dlm ms 3 bln bole dtg amik kain tu..
ikut price yg dea bg...
kteorg saling memandang.. sy amik fon rad..
tnye kt msg dea... ckp.. 'jom kte bla..'
survey dlu.. hehe.. hati kena cekal.. xbole trus booked..
nnti kalo xjd.. sy y rugi.. ingt tujuan utama nk survey sj..

rad pn direct ckp kt akk tuh.. kalo ade rezeki kami kt kain tu..
dpt la.. kalo x.. xpe.. hehehe
trus akk tuh diam.. hehe...
nk blk siap turunkn lg harge... hehe.. tp, bg sy still mahal..
so.. xtoleh blakang lg.. blkkk~~~~

after that.. kteorg g angsana...
gulati's.... sj je meronda.. b4 nih pk 3 4 kali nk msk..
rs mcm mahal gle jek... tp rad sempoi... sme dea men taram jek..
hehehe... so, ble tnye je kt staf kt ctu.. trus dea tunjuk chiffon beading area...
lps tuh dea terang2kn harge dea.. trus tnggal kami..
trus la kteorg wt mcm kndai sndri... bst2...
hehehehe.... ske2... skali tgk harge... Omaigod~~
sy boleh kt range harge gulati's rm80-rm150... seyes..
y nih i likeee~ hehehe
price dea amt la bst.. under budget...
material sm.. n kualiti juga sm...
n sy trus bersyukur.. x booked awl2 td..

so, ape lg.. kami dok menilik satu persatu la..
bst2... sy da pon aim jenis pattern bead n kain warne ape..
insyallah.. blk daripada bndung nnti.. trus bli..
nih incase xjmpe kt bndung la..
hehehe... kalo kt sn lg murah n cntik..
of kos xtoleh lain...
skrng sy da tau price.. n da bole g bndung n jakarta senang ati...
thanks to my lovely bff... cik radiah... thanks teman sy arinih..
nnti kte g bndung kte njoy k..
snap pic byk2.. jnji ko nk gilir2 bwk dslr aku nih... hehe

notakaki: sy teringin mempunyai bridesmaid n merangkap tukang angkat dulang hantaran.. bermakne 7 org.. perlu sediakn bj utk kelihatan seragam.. tp.. tgk la dlu mcm mn yer.. hehe..

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click