Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

.: Handbouquet - Nikah & Sanding :.

fuh-fuh..~
 sana sini berhabuk...
mcm rumah lama ditinggalkan..
sapa la owner blog ni.. hehe
ok.. 
lepas usha warna kasut..
sekarang tiba masanya untuk cari color theme handbouquet for nikah and sanding..
pening jugak nak mencari handbouquet sama dengan warna kasut..
as planning... 
untuk sanding kami sepakat mahu mengenakan busana berwarna putih..
kasut as n3 before.. 
design dah pun ada.. 
warna..?
saya akan mencari seakan-akan warna baju bridesmaid sy..
bridesmaid kami berwarna hijau seperti di bawah...

so, bunga untuk mereka hanya la small handbouquet... 
but still dlm planning.. 
or tukar kepada another props 



For Sanding:

saya suke.. 
memang dr dulu-dulu saya dah beranganlan handbouquet guna bunga ni..
tp nampak mcm kaler hijau sikit sgt.. 
more to putih
penggunaan orchird tu nampak sweet n nice..

:)

For Nikah :

oh my dark purple... 
mcm susah jek nk crk bunga utk warna dark purple..
tapi kan di usaha kn..
chayok~

just ok-ok je..



dalam banyak-banyak berblog-walking.. 
saya menjumpai ini..
ada sapa-sapa nk buatkan untuk sy?
 heavy beads hand bouquet~
gojesnye...


 ini juga!
tp mahu tukar crystal tu ke warna teal or hijau..~ 
nak please~~
anybody tau mana nak dapat bnda cntik ni??


notakaki: saya sangat-sangat busy dengan kerja sehingga blog terabai.. haih~

-Miss N-

.: Centerpiece deco :.

salam weekend...
arini saya kena bekerja...
sekarang everyday pun blk lmbt....
ikutkan schedule...
tsunami keje dah melanda dah...

dalam masa yang sama...
mata tetapi kena cuci...
haruslah mencari idea untuk wedding saya nanti..
itu wajib!
saya mula terpikir untuk D.I.Y sahaja centerpiece guest table nanti..
macam mana agaknya yang sesuai..
saya mahu yang simple-simple aje...
saya tidak mahu menggunakan warna-warna yang terlalu terikat...
maksud saya...
contohnya..

A    : Ape tema warna wedding ko? nk carik baju ni...
saya: wajib la warna hijau dan pink ( *bukan warna sebenar.. hehe) dan semua guest wajib la ikut tema..

boleh mcm tu? heheh...
'overacting' gitu.. 
kalah artis you.. 
siap nak demanding suruh semua org ikut tema.. :p

untuk khemah still tengah memikirkan...
mungkin khemah menggunakan 1 warna sahaja...

xmahu lah wedding saya menjadi tema 'warna-warni kaler luna'
hehehehe....

untuk centerpiece.. saya mahu penggunaan warna yang fresh...
warna yg manis.. menawan... 
xjemu mata memandang..
sambil makan sambil menghayati keindahan centerpiece..
tapi.. 
macam mana bentuknya...
jom goda-goda pakcik google suh bagi idea...

All picture source from Google
comelnya...~ manis mcm gula... 
tapi kalau alas meja warna putih lagi naik kot... 
mn nk crk ranting ni...  



kalau ade angin nih... sure lagi cantik.. tapi.. nk letak kt mana erk?


simple... but yang 1st lagi awesome.. kn?


easy as a pie.. ops.. hehe


nak lagi fresh? pki je sunkis... but, kalau saya.. 
lagi prefer lemon kot...
and lilin tu pki lilin kaler soft pink...
*bayangkan sekarang!
kalau wedding malam cantik kot..


cute oke~ buat gantung2 kt guest table.. maybe frame tu kena tuka ke bingkai bersegi ke..

notakaki : Actually dah jumpa yang berkenan di hati.. but.. tunggu la nnti my wedding day k.. hehehe :)

-Miss N-

.: Groom Nikah Outfit :.

asik cerita tentang bride punya preparation je kn...
so now...
move to groom side...
untuk baju nikah...
saya pun dah ingat-ingat lupa...
hehehhe.....

untuk baju nikah FH, 
kami awal-awal dah beli masa sebelum bertunang...
untuk dijadikan hantaran bertunang...
kami beli di Jakel..
material kain saya xingt...
tapi yang pasti bukan silk-silk ini...
wajib la bukan silk kn..
lelaki xboleh memakai sutera...
kami membeli 4 meter... selepas diskaun...
kami dapat harga +- RM7+.++
seriously i can't remember the price...

material kain sangat cantik...
xpanas.. terletak... 
dan warnanya tentulah sedondon dengan baju nikah saya...
light pink... 
dipadankan dengan samping berwarna silver...
samping kami beli di Plaza Angsana..
kedai level 3 dekat dengan kedai Hajaba..
range harga samping ade yang murah sehingga beribu..
 jadi seluk poket... kira budget je la.. hehe

berkenaan warna samping..
FH pun jenis xkesah.. 
ikutkan sahaja...
as long as dia boleh terima lagi.. hehe
saya suggestkan warna silver... 
saya suka combination dua warna ini..

so, inilah dia warna baju nikah...
warna samping?
dekat kolar baju tu..
lebihan samping tu letak kt kolar bj and border kocek baju..
fyi, baju nikah nih handmade by FMIL tau...
 buat baju untuk majlis anak sendiri ... so sweet...~


notakaki: sekejap jek dah 6 bulan bertunang dengan incik petunang.. 8 month to go for our wedding day..

-Miss N-

.: Oh my kasut :.


now kasut...
how about my kasut for nikah...?
purpose dia xnampak sangat sebab may be saya nikah di rumah saja..
but 
lepas nikah kami decide untuk outdoor photoshoot..
dan untuk menampakkan everything is perfect..
kasut kena 'in' dengan baju 
jenis, warna dan bentuk kasut pun perlu match dengan baju..

1 benda yang harus saya terima dengan ati yang terbuka adalah...
kaki saya sangat la besar... 
hehehe..
kena la kot dengan ketinggian saya...
mau nye size 8 ke 9...
ops... huhuhu.. 
dapat ke saya cari my wedding shoes nanti..
wedding shoes yang kena dengan selera saya...
yang tinggi dalam 3 inci.. 
dengan design yang simple..
material satin.. 
nampaknya saya perlu mula survey untuk custom made shoes..

 saya mahu untuk mempunyai kasut nikah yang sama warna
dengan hand bouquet... 
nampak nice n elegent.. 
 kalau la baju nikah saya putih.. 
sangat senang nk match dengan apa warna sekali pun..
tetapi...

my baju nikah is light pink...
agak-agak warna apa yer yang sesuai untuk match dengan light pink..
awal-awal  lagi saya say no white and grey shoes.. 
mcm kusam je..

saya ade survey kat pakcik google...
n several warna yang saya rasa cantik untuk match dengan light pink..
tp still xtau yang mn perfect match...
can u help me readers ?

Dark Purple
simple sgt kot.. :))

sukeee..~ love it

i heart this.. sgt elegent.. tp sgt tinggi

Teal

heart the feather..

cantik.. suke.. suke.. smart~

:)

Satin Pink

baju pink + kasut pink = boring... for me la.. huh

White
design dia class...

design pn cantik...

banyak kan kasut-kasut yang 'sangkut' kat mata saya...
saya prefer dark purple tu...
yang 2nd and 3rd...
sgt gojes...
1st and 2nd teal color pn menawan..
kan...
kan.....
nampak x saya dah rambang mata?
anyone tahu mana-mana vendor yang buat custom made shoes?

notakaki: saya perlu gigih lagi mencari design dan vendor yang bole membuat custom made shoes dengan price yang affordable..~

-Miss N- 


.: Update = Wedding progress p.1 :.

baju nikah saya sudah pun review...
tetapi macam mana dengan tudung nya pula kan?
style ape....
siapa yang buat...
dan ape tema nya...
fikiran saya dok berfikir...
style ape yang saya nk gaya kan..
yang sesuai dengan muka saya..
banyak benda still dalam mind saya...

last month saya telah ke KL bersama FH
actually kami ke KL bukan untuk berjalan-jalan kosong sahaja..
selain survey kad, 
kami juga dah set appointment untuk 'make up' my nikah outfit dengan pn x..
juga untuk berjumpa dengan pn y untuk discuss pasal tudung nikah saya..
so, nampak x disini..
saya ke KL berkobar-korbar untuk berjumpa mereka ini..
banyak tujuan...

saya akan review satu-satu ok?

1. Invitation Card
FH dah cerite pun sedikit sebanyak tentang progress kad kami...
kami laju-laju ke IKEA untuk mencuci mata di sunflower..
as expected, kad mmg mahal, menawan dan gojes... hehehe...
mmg kena dengan selera kami, mata kami..
tetapi xkena dengan poket kami... hehehe
so, cuci mata je.. 
sebenarnya kami telah mempunyai beberapa jalan alternatif untuk kad..
kami menggunakan back up plan...  dan terus booked.. 
refer this link:
My Invitation card

2. My Baju Nikah Outfit
Entri sebelum ini saya sudah review tentang tailor baju saya, warna apa..
siap ade picture lagi kan?
saya pun ade menyebut untuk hantar baju saya ke seseorg untuk ditambah beading kn..?
saya telah pun hantar~ yeay...
alhamdulillah... settle dah..
tunggu untuk ambil sahaja nnti..
sungguh excited oke...
pn x sangat friendly... kecik-kecik jek orang nya...
lepas lihat baju, kami discuss tentang design beading...
dan target siap... dengan pn x sgt senang... dia akan tanya budget berapa.
which is saya rasa bagus... sbb kita boleh dapat baju yang sesuai dengan budget..
so, untuk baju... sekarang hanya perlu tunggu siap...
can't wait... :)
sangat suka dengan plain chiffon with beading... nampak superb..
love the skirt... baju pun sama.. beading dia... jeles~!!

oh arma.. collection from Arma mmg ade class... but the price agak mahal...
both from Arma..
source : Arma Couture

also from Arma collection ... see the flowy~ beading~ shoulder...
totally perfect...
source : Arma Couture



3. My Tudung Nikah
Last day in KL saya berjumpa pn y untuk discuss pasal tudung..
selepas duduk semeja dan berbincang...
kami sepakat untuk tidak buat tudung dulu....
ini kerana...
dia mahu lihat dulu baju nikah saya yang telah siap beads..
untuk mengelakkan baju n tudung kelihatan berbeza..
mana tahu.. nnti jadi, beads baju warna lain..
tudung lain... sapa nk jawap? hehe
saya pun tidak meletakkan sebarang deposit lg..
atas budi bicara.. apa pun beliau akan mengambil tempahan saya..
jadi, don't worry... selepas baju nikah siap..
saya akan terus jumpa dengan dia untuk buat tudung pula..
pn y sangat lembut... slow motion....
saya banyak x tahu tentang tudung dan design untuk nikah...
yang saya tahu saya mahu yang sesuai dengan bentuk muka saya sahaja..
dia yang banyak bercerita tentang material, design n tempoh yang di ambil...
nampaknya pn y juga berasal dr johor... :)
saya suka~
kami end up macam tu je sbb still xboleh proceed lg...
bentuk muka saya agak-agak sesuai x dengan style pic-pic ini...
tudung-tudung dari koleksi vispera pun cantik.. same goes to MyHannah..
*still thinking*
sgt simple dan cntik...

i heart this.. lain dari yang lain... heheh
source: Koleksi vispera 


notakaki: nampaknya ke KL lagi lah kami... kami decide alang-alang ke KL kami akan mencari barang hantaran dan singgah ke Nilai lagi untuk membeli apa-apa yang patut..

-Miss N-

.: OP Booked :.

cerita tentang OP, saya telah pun membuat entri tentang misi pencarian official photographer..
dan pencarian OP bagi pihat saya telah berakhir dalam dua tiga minggu lepas..

kami telah berjumpa dengan tuan punya badan untuk berbincang tentang proses booking 
juga melihat hasil kerja beliau ..
dan kami puas hati!
beliau kreatif... friendly..
harap-harap ke'kretifan beliau semakin menjadi ketika majlis kami.. :)
deposit telah pun dibayar oke..
OP - her side      settle

untuk side incik petunang..
kami decide untuk mengambil officemate kami sebagai our OP untuk majlis bertandang..
beliau juga part-time photographer..
yang ini, kami masih belum meletakkan sebarang deposit..
insyallah tarikh kami tidak menjadi masalah kepada beliau..

sudah selesai hal Official Photographer kami...
alhamdulillah...
nampaknya kedua belah pihak saya dan incik petunang telah selesai booking mem'booking'..

notakaki: masih mencari videographer... oh di manakah incik-incik videographer di JB ini anda besembunyi?

-Miss N-

-=Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke-48=-

Hehehe.....
Semalam 1 Mac 2011,
genap 48 tahun ulang tahun kelahiran mak saya.

Untuk ulantahun kali ini, adik saya Ayu dan Ikin
pakat bagi hadiah surprise kat mak saya.
Bukan hadiah besar pun,
kecik-kecik je...
Cume kagum dengan usaha diaorang.
=D


 Tugas saya adalah untuk supply kek..
Taraaa.....!!!!


 Hahaha..... arahan tulisan itu adalah
daripada adik saya, Ikin ek...
Cadangan saya nak tulis Selamat Ulangtahun kelahran ke 48,
tapi panjang sangat pula..
Tak jadi, terus accept idea Ikin..

Saya beli kek Chocolate Indulgence ini
di Airport Senai.
Sebab sekali lalu masa balik dari kerja...

Akhir kata, di kesempatan ini kami ingin mengucapkan 
Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran yang ke-48 
buat mama tersayang, Normala binti johari. 
Jasa dan baktimu tidak ternilai harganya. 
Pengorbananmu dalam mendidik dan membesarkan kami sungguh besar ertinya. 
Terima kasih Mama !!!

(notakaki : Tahun depan pada tarikh yang sama, dapat sambut
bersama Miss N )

-Mr.F-



-=Pencarian Kad Jemputan=-

Pada minggu lepas,
Plaza Angsana, Johor Bahru sekali lagi
telah menganjurkan Bridal Fair.
Untuk tahun ini sahaja,
sudah 2 kali Bridal Fair ini
diadakan di Plaza Angsana.

Kami pun apa lagi,
cube amik peluang yang ada ini
untuk melengkapkan lagi
persiapan kami yang tak lengkap
sehingga kini.

Ada bermacam bridal mengambil bahagian
di dalam fair kali ini..
Seperti biasa, RAMBANG MATA..
Diantara gerai-gerai pameran yang menarik
perhatian kami adalah gerai kad jemputan.

Disini saya ada list kan web-web atau blog-blog
kad jemputan yang saya lawati sepanjang
Bridal Fair di Plaza Angsana yang lepas.

www.galerimentari2u.com
www.kadgaleri.com
www.callista-anggun.blogspot.com
www.pnusajaya.com
www.royalkadkahwin.blogspot.com
www.kad-kadkahwin.com

Ini diantara syarikat-syarikat yang
ada web dan blog.. Ada banyak lagi
gerai kad kahwin, tetapi tiada web untuk
rujukan.

Kami sudahpun membuat booking
di salah satu link syarikat di atas,
yang mana? Tunggu dan tangok je nanti.

Kalau refer pada post saya yang ini,
saya telah pun membuat survey tentang
kad laser cut, harga memang up gile.
Kami sudah pun pergi ke kedai tersebut,
di bangunan Ikea Damansara (kot),
dan bertanyakan quotation..
Harga memang up, bersesuaian dengan
kadnya yang cantik.

www.sunflowercreative.com


 (notaperut : Pilihan design kad untuk kami masih belum ditentukan
lagi, tunggu kot-kot ada design baru keluar.)

-Mr.F-


ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click