Majlis Resepsi Perkahwinan Mohd Fazuli & Norezareen

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera....

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput semua yang mengenali diri ini ke majlis perkahwinan kami yang akan diadakan pada:

Tarikh: 20 November 2011 / 4 Disember 2011
Masa :12.00t/hari-5.00ptg

Sila layari website perkahwinan kami seperti tertera dibawah untuk info lebih lanjut berkenaan alamat serta peta majlis kami.


Semoga dengan kehadiran anda serta iringan doa semua akan menyerikan lagi
majlis ini dan di berkati Allah SWT.
Terima kasih


-Sekiranya Saudara/Saudari/Tuan/Puan memerlukan kad kami, sila PM alamat rumah
bagi tujuan penghantaran kad.

-Kepada rakan-rakan yang menghadiri majlis kami, jika tidak keberatan sila berikan ucapan dan nasihat kepada kami di dalam guestbook yang kami sediakan.

-Kepada rakan-rakan yang tidak dapat hadir mahupun yang akan hadir, sudikan lah meninggalkan ucapan di guestbook online kami di web url dibawah:


http://ohmywedding21.projectwedding.com/

.: DIY review centerpiece:.

maaf kerana tenggelam timbul..
hehe..
jom review antara DIY thing kami yek...
gigih kami buat..

~centerpiece~
1 bouquet guna dalam 16 flower..
and vase tu rm5
kami beli di KK home deko
berdekatan dengan carrefour tebrau

kami memerlukan 16 vase for 16 guest table..
tp, vase ade 15 je..
kami borong je semua..
within our budget
coz kteorng pna tnya bridal..
centerpiece yang kami mahukan..
perlu tambah rm20 utk 1 bouquet..
oh no...
that's why kami decide to DIY..

  the simple diy :)

next diy vase for vip table..
decide nk pakai fresh flower
awal-awal saya asingkan dengan bunga utk hantaran..
and the middle of vase is calla lily..
aaauuuww~
sgt seksi oke calla lilly ni..
i heart the shape :)
act ia xtra dr hand bouquet..
sbb tu terselit.. hehe


last but not least..
menjamu mata dengan decoration meja makan damai
;)


actually saya banyak je rasa kekurangan here and there pd mjls saya..
ada yang planning tidak menjadi
ada yang jadi tidak serupa bikin..
ada yang buat separuh jalan..
tapi apakan daya..
saya hanya manusia biasa yang xperfect kn
:)
tetap bersyukur dengan mjls yang berjalan lancar

notakaki: mencari mood untuk update blog serta mula diy thing utk mjls sebelah hubby :)

-Mrs. F-

.: Outdoor Photoshoot done:.

salam..
kali ni saya update bukan lg miss N..~
mrs.f...
bole gtu? hehehe

alhamdulillah...
5 hari berlalu sebagai isteri kepada lelaki yang dicintai..
5 hari yang indah...
mempunyai roomate yang baru..
teman gelak ketawa..
teman buat kerja rumah..
oh ya kami duduk di rumah ibu bapa saya sementara waktu..
kami selesa..

:)
banyak rasanya item utk kami reveal...
insyallah akan direview satu persatu..

semuanya berjalan lancar pada 19 Nov dan 20 Nov...
alhamdulillah...

pagi tadi kami meneruskan sessi outdoor 
kerana petang 20 Nov hujan..
kami menyahut cabaran OP kami utk bermain di paya..
hehe...

jom...
teaser for pic for nikah and reception

nikah :))


Sanding :))


sangat recomend my Official Photographer
br je shoot ptg lps nikah... 
mlm nye dah upload teaser...
suke2...
:)

outdoor photoshoot kami yang di lakukan pagi tadi..
panas-panas macam pisang goreng panas ni..
hehehe...





notakaki: preparation belah my husband pulak lepas ni.. :)) thanks to cik anis sebab review my wedding dalam entry ini..  sweet je org ni cik anis ni.. pemurah dengan senyuman.. thanks dear for coming :))

-Mrs F-

.: Day 2 fitting full sanding attire :.

fuhh~
lagi 2 hari..
masih cool disini..
eceh.. cool konon..
xtau bahang nervous dah sampai dah...
:p

alhamdulillah
everyhing is going smoothly..
doorgift 100% settle..
yasin gift also done..
nikah gift xsettle lg..

today saya still kerja..
tetapi hanya half day
FH awal-awal sudah cuti lg..
kerana mlm ni rumah beliau mengadakan kenduri..
pulang dr kerja
kami menjadi lipas kudung..
errr... xkudung sgt la.. :p
balik rumah..
amik ribbon..
settlekan fresh flower..
shopping hadiah cabutan bertuah..
last skali kami pergi fitting..
nk tgk?

eh...
mana bole.. 
hehehe...
tunggu la ahad nnati..
relax2... lagi beberapa hari lagi..
simple...
xtau taste org lain...
tetapi bagi saya cukup lah ia menyenangkan hati saya..
ada ke org weddng xpki veil tp ganti hooded?
muahahah :D

esok masih mempunyai misi..
last day saya sebagai bujang..
:)

nk tepek pic juga?
err...
tnggu je nnti.. hehe

comel dan simple guestbook area ni kan..
nice color

                               

always and always..
adore this shoes..
nakkkk~





notakaki: semakin hari semakin hampir.. semakin dekat.. semakin rapat.. ops.. maksud saya pertukaran tittle saya kepada puan ye.. hehe

-Miss N-

.: Day 3 doorgift :.

salam..
hai cantiks..
today progress...
alhamdulillah doorgift telah sempurna suku..
baru suku.. 
cayalah aunty2 rewang..
korang the best la.. :)
da la semua ngam dgn saya..
hehe..
guess what?
saya sudah dapat hadiah kahwin dr jiran a.k.a makciks bff emak

nmpknya semua telur masin telah dimasukkan dlm kotak..
now, dlm 7++ lg utk tmpl tq tag n ribbon..
esok bole siap insyallah...

ribbon sepenuhnya di buat oleh my bridemaids..
thanks dear~
tnpa korang.. kemana-mana la ribbon tu sme..
muaaaahxx :)

adiah cabutan bertuah also sudah di sampul..
ops..ade lg benda blm settle utk vip gift..

fitting~
xde rezeki nk fitting today..
dah cnfirm dgn bridal..
2morrow should be final fitting with complete sanding attire..
mudah-mudahan sempurna..

kerja?
esk saya half day~
sila jgn jeles.. hehe
saya mula ambil marriage leave pada hari jumaat..
:))

last but no least..
teaser blk saya lg..
saya akn bagi pic full selepas fully deco..
sangat simple..
don't expect much..


cukup la saya dan FH suka dgn room arrangement kami..




notakaki: darah manis katanya xpasal-pasal tergunting jari sendiri td.. sebok buat kerja..hehe... doakan lah saya lenih sehat dari hari semalam dan semalam..

-Miss N-

-=Counting On The Day [4 day]=-

Hari ke-4 ?
hahaha, no komen..
Hari ni hari Selasa...
heheh.... tu je komen dari saya..

Pertama :
Cuti kawin saya selama 5 hari dah approve oleh Mito Tadashi san. 
Yess !!
Bermula dari 18hb Nov.
hahaha..... 

Kedua :
Kesihatan Miss N, mcm tak OK lagi..
Masih batuk-batuk lagi, suara pun mcm orang demam...
Isk,, tinggal 3 hari je lagi ni...
Untuk Miss N : Sayang kene jaga kesihatan k,
makan ubat ikut jadual, 
nanti demam cepat sembuh,
Take care my dear!! Luv u so much..

Ketiga :
Rumah Miss N dah mula sibuk rewang rewang.
Aduhai,,, 
Macam tak caya je ni...
=)

Keempat :
Blur-blur.. apa lagi tak settle ni....
uwaa............

(notakaki : Risau cik petunang tak baik dari demam lagi....
Apa yang perlu saya buat ni....)

-Mr.F-

.: Day 5 Guestbook gift :.

bertemu kembali in Day 5...
today activities?
saya demam.
saya mc.
saya terkena jangkitan flu yang teruk.
tekak saya sakit.
virus batuk baru nk start..

sudahnya saya ke klinik pagi td..
dan..
saya dpt mc 2 hari..
terima kasih doctor..
hee....

alang-alang cuti niat di hati mahu menyambung kerja-kerja
tetapi..
panas tidak sampai petang..
hehehe...
balik klinik..
makan-makan..
telan ubat..
pandangan terus kelam..
saya tido..

bangun-bangun sudah petang plus hujan..
patutlah indah semacam..
tetapi tdo sgt panas..
tentu la kesan ubat-ubatan..

 demam sudah kebah..
alhamdulillah..
ubat perlu diteruskan mengikut masa..

mari mulakan aktiviti diy seterusnya..
buat sedikit-sedikit..
emak sudah sound sila jaga kesihatan..
hehehe..

saya mempunyai niat..
bagi rakan-rakan yang meninggalkan jejak di guestbook..
saya akan memberi anda manisan 
kerana..
 anda begitu manis dengan mencoretkan ucapan buat kami di guestbook..
hehehe...

masa bertunang pop cake dah di buat..
kali ini saya hanya buat yg simple sj..
apa dia?
check it out~
:))

plain...
suci dalam debu lg masa ni..


yippie..
coating with white choc..


simple deco
guna barang lebihan deco cupcake before ni..


done wrapping...
ready to ngapp~

close up sket..~


buat rakan-rakan alam maya..
sila la datang ke majlis saya..
:))

planning marsmallow ini akan di cucuk pd something..
apa dia?
saya akan publish final outcome nye..

notakaki: saya mahu sembuh cpt..~ harap FH sihat hendaknya.. :)

-Miss N-

.: Day 6 Centerpiece done :.

salam semua..
Day 6 jatuh pada hari ahad..
alhamdulillah...
kami menggunakan masa sebaik-baiknya...
centerpice utk guest table sudah siap sepenuhnya..
teaser?
sudah teaser beberapa kali..
lepas majlis saya akan publish..
hehe

berbalik pada idea ayah..
mahu kan cabutan bertuah utk kendarat..
so, ptgnye kami mencari hadiah yg sesuai...
simple-simple sahaja..
alang-alang itu... 
kami mencari carpet utk blk kami..
juga bantal tambahan...

nmpknye misi mencari vase vip table belum tercapai...
juga inner lycra utk saya pki dengan sanding outfit..

dok sibuk mencari... busy..
saya sudah mula xsedap badan..
bersin xsudah...
kepala dah pening..
telan juga panadol... gagahkan jua
perlu sihat utk seminggu ini..

jalan punya jalan...
perut haruslah di isi...
officemate ade rekemen makan di lambai-lambai berdekatan dengan thristel..
cari punya cari.. xjumpa.. 
rupanya kami salah lorong..

perut dah berkeroncong...
nampak tera-thai...
pakat-pakat nk makan di sana..
jom layan pic...

front view


service sangat bagus..
ketika saya datang hujan renyai-renyai..
dorg siap payungkan..
hehee...


this is FH selection

"Hot Thai Tea" 
RM5.90


ni plak my selection

"Hot Lemon Tea" 
RM6.90



saya makan nasi goreng isi ketam
a.k.a
"Khao Phad Phu"
RM 16.90

sebut jgn xsebut... hehe
not bad..
tp xpedas..
saya bagi 3/5


FH punya
"Khao Phad Tera Thai'
RM16.90

nasi goreng ayam bijan..
muahaha :D
pndai jek saya bagi nama..
ayam dia sedap...
nasi? 
lupa nk rs.. hehe


the killer menu..
"Tomyam Talay Namkhon"
RM12.90

sedap...
marvelloues...
sila try... :)


see...
dah ckp... sedap
sesedap harganya juga..
hehehe...
licin habis dah



FH dpt tea dlm teko kecik..
gagah menghabiskan juga..
hehe

 

total kami makan bedua RM63.25..
gov tax 10%
mahal woo..~ :p
skali skala...
ini lah terakhir kami makan besar sebagai pasangan bertunang..
:))


notakaki: omg~ flu semakin teruk... huhu.. ubat xjalan.. harus jumpe doc..

-Miss N-

-=Counting On The Day [7 day]=-

Sabtu!!
Hahaha,,, hari ini saya kena bekerja!!!!
Tahniah....
Dah la pagi ni bangun pagi terlewat,
sakit perut plak tu.
Aduyai,,, nasib betul la..

Kami amik cuti halfday leave hari ini.
Dengan cuti halfday ni, mcm-mcm perkara kami nak buat.

Antaranya, flower centerpiece.
Untuk hari ni, cuma dapat siapkan 5 set je.
tak dapat siapkan banyak,, masa mencemburui kami.

Apa-apa pun esok kami kene sambung dan 
siapkan semuanya esok.
Selain itu, esok kami ada final fitting untuk baju sanding
kami ada Ahad depan..
=)

(notatangan : Sangat-sangat rindukan Cik Norezareen.)

-Mr.F-


-=Counting On The Day [8 day]=-

Assalamualaikum...
emm.. hari semakin berlalu dengan cepat,,
ayoo,, tak tau...

Hari nie, 11.11.11....
tarikh yang cantik, dan pada masa yang sama,
jatuh pada hari yang baik iaitu hari Jumaat.
Dan dikesempatan ini, ramai yang
 bernikah pada hari ini..

Untuk hari ini, tidak banyak update pasal kami.
Kerana siang kami bekerja,
dan pada malamnya pula kami ada
farewell dinner untuk office mate kami
yang akan meniggalkan R&D Panasonic.

Dinner selesai lebih kurang dalam
kul 9.30 mlm.
Kami tak de pergi kemana sangat mlm ni
badan pun dah letih.
 Terus je balik............
Hoyehhh, Hoyeh.....

(notakaki : Aduhai, hari semakin dekat ni...
mcm mana nie, persiapan DIY masih banyak
yang belum dselesai....)

-Mr.F-.

-=Counting On The Day [9 day]=-

Alamak, tinggal lagi 9 hari je lagi..
tapi masih banyak lagi perkara yang belum diuruskan.

Untuk hari ini,
tak de apa-apa update sangat berkenaan wedding kami.
Hari bekerja kan.
Apa-apa pun kami enjoy dengan hari hari
yang semakin hampir ni.

Semua office mate
dah selesai edar kad jemputan.
Cuma persiapan
ada lagi yang perlu diuruskan.

Ujung minggu ni merupakan ujung minggu terakhir
sebagai bujang.
Selepas tu dah tak bujang dah. hehe
Untuk ujung minggu nie,
banyak perkara yang nak disettlekan.
Malangnye untuk ujung minggu ni,
kami cuma ada Ahad je, sebab Sabtu kene kerja.
Uwaaaa.....

Antara mision Ahad ni,
antaranya, mencari florist, final fitting baju sanding,
dan siapkan center piece flower.

(notakaki : saat-saat akhir sebelum majlis,
harap sangat semuanye berjalan dengan lancar,
dan doakan segala urusan majlis kami berjaan dengan
selamat dan lancar. Luv u so much Miss.N)

-Mr.F-

.: Day 10 Room Deco :.

hai..
day 10...
kejap celik tinggal 10 hari lagi..
arini apa aktiviti saya?
balik kerja pekena nasi goreng seafood dkt tmn u..
sambil teman FH jumpe pengapit dia.. :)
then br ke jakel untuk carik kain baju pengapit..
lagi 10 ari br nk crk? muahaha :D

saya fokus kepada bilik..
memasang tabir belakang dan para bilik utk hiasan..
pada awlnya bilik kami berwarna hijau..
warna asal..


warna official bilik kami.. :)
2 tone and ade la sikit wall pattern..


ehem2...
perabut baru dah sampai..
bilik sangat serabut dgn barang-barang w-day


dan
alhamdulillah
rezeki bertambah
saya mula menceburkan diri dalam bidang cake..
hehehe~ 
awalnya hanya lah hobi...
kini saya menerima tempahan sedikit demi sedikit..



my 1st treat to my beloved fiance..
hasil part-time income..
makan-makan nasi lemak
and
as his request..
nk ABC..
tadaaaa~


akhirnya 
saya dapat melunaskan janji saya kepada FH
refer to entry ini
maaf la..
final outcome xde pic nye...
topping saya
letak kn chocolate drizzle..
dapat saya menjamu FH..
sedara mara yang datang
serta my dear BFF..
always support my hobby.. hee



notakaki: hari bahagia semakin hampir.. alhamdulillah semakin dekat semakin sepakat.. semoga semuanya dipermudahkan.. amin..

-Miss N-

-=Counting On The Day [12 day]=-

Hari kedua untuk
Hari Raya Aidiladha 1432H...

Untuk Hari ini saya ada mission yang perlu diselesaikan..
Mission pertama :
Membantu pihak persatuan menyiapkan
2 ekor lembu untuk di korbankan..
Seawal 7.00 pg Miss N hantar saya ke rumah persatuan,
Thanks my dear...   =)
*mission complete


Mission kedua :
"Sambil menyelam, minum air sekali"
Dah alang-alang ramai ahli-ahli persatuan ada,
berkumpul sekali untuk bekerjasama melakukan ibadah korban,
dikesempatan ini saya ambil peluang yang ada untuk
mengedarkan kad jemputan saya.
Alhamdulillah....
*mission complete


Mission ketiga :
Berjumpa dengan bridal kami.
Tujuan nye, test make up dan fitting baju untuk majlis
di rumah Miss N.
Alhamdulillah sekali lagi,
test make up memenuhi citarasa Miss N,
dan baju baru kami untuk majlis di rumah Miss N
pun cantik..
Sebelum fitting tu memang kami risau sangat-sangat
takut baju tu tak jadi.
Tetapi setelah kami lihat hasil nye,
syukur sgt-sgt....
=)
Minggu depan kami akan fitting sekali lagi.
Kali ni, final fitting.
*mission complete

(notakaki : sedang menghitung hari.....)

-Mr.F-

.: Day 11 Wedding progress:.

quick update...
alhamdulillah...
alhamdulillah...
alhamdulillah...

hari ini FMIL telah datang ke rumah untuk penyerahan duit belanja..
kami menerima kedatangan FMIL dengan hati terbuka..
semakin lama hubungan kekeluargaan kami semakin rapat..
semakin mesra..
syukur kepada-NYA...
selesai jua satu urusan.. :)

kemudian ribbon yang ditempah untuk deco gift telah sampai juga....
cukup semuanya..
puas kami mencari kebanyakkan kedai rm2..
kerana di kedai biasa harganya mencecah rm4.50 segulung..
rezeki kami dapat mengumpul lebih kurang 65 gulung di kedai rm2..
last batch telah saya ambil tadi..
tinggal untuk diagih-agihkan kepada bridesmaid sy untuk DIY ribbon..
*terima kasih kawan.. luv u all la.. 
target untuk tampal ribbon start from 14 November...
sebab tunggu telur masin sekali.. 
sekali jalan :)

set bilik tidur juga telah sampai....
urusan mendeco saya target by this week..
insyallah.. 
semuanya dipermudahkan..
semakin hari semakin bz...

notakaki: by this week perlu mencari florist.. second option from actual plan.. huh :(

-Miss N-

.: Day 13 Wedding day invitation:.

salam.. 
lagi 13 hari akan di ijabkabulkan sebagai suami isteri  yang sah.
30 October 2011
awal pagi lagi sudah terjaga..
oh terdetik dalam hati...
october sudah sampai ke penghujungnya...

welcome november...~


Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha kepada semua rakan blogger..
macam mana kemeriahan tahun ini?
 saya?
beraya di kampung pontian memang seronok..
:))

tahun ini kami busy beraya dengan mission..
bukan lagi beraya sibuk dengan lembu je.. hehe
alang-alang ke pontian..
saya mengambil kesempatan lari sekejap ke sungai bunyi..~
hantar kad kepada bff~ hehe.. 
salah sorg bridesmaid.. 
even makciks ni confirm dtg..
still kena jemput sndri pass kad by hand..
kipas-kipas sket..
kan ujie? muahaha :D

* ko xdtg siap..:p

petang tu saya kembali ke kg untuk amik emak then...~
kami ke kg ayah untuk hantar emak... 
petangnya..
trus balik ke jb...
amik FH... 
saya ditemani adik n kazen sy..
kami meneruskan pencarian barang hantaran terakhir kami..
ke kipmart n angsana..
survey punya survey..
at last.. jeng..jeng.. jeng..
dah berakhir pencarian barang hantaran kami..
dah cukup.. 
alhamdulillah..
selepas majlis kami publish ye.. :)
selepas itu FH hantar kami balik dan beliau menghadirkan diri ke program yang dianjurkan..

serius masa tu sgt2 penat.. 
huhu..
walaupun penat :) .. 
balik tu gigihkan juga tulis semua kad kawan-kawan untuk di pos
juga untuk diberi melalui pos box..
after program FH.. 
kami meneruskan keje part time - postmen wanabe kami..
hehehe~~
dr satu umah ke satu umah kami pergi...
sampai ke pejabat pos..
mengenangkan hari esok-esoknya kami busy..
kami gagahkan juga.. :)

alhamdulillah... kad dah dihantar...
kad untuk kawan-kawan office juga telah di edarkan...
menunggu masa minggu depan..
cepatnyeeeeeeeeeeeeeee
ngeee.. :p


notakaki: Alhamdulillah.. setakat ini perancangan kami masih dalam kawalan.. :)

-Miss N-

-=Counting On The Day [14 day]=-

Ehem-ehem... 
Tinggal 2minggu je lagi nie kan..
=)
Hari ni 6 November 2011, kami cuti,
dengan hanya tinggal14 hari ni,
tadi kami membuat beberapa persiapan
untuk weding kami nanti.

Hari ni pagi-pagi lagi
saya dah pergi kerumah cik petunang,
untuk touch-up balik cat-cat di dinding bilik pengantin.
Heheh,,, nak tau condition bilik tu,
tunggu nanti kami attach kan
keadaan terkini bilik tu.

Lebih kurang pukul 12tgh hari, bilik pengantin
dah siap di touch-up,
hanya tinggal menunggu perabot dan katil masuk sahaja.
Kemudian kami ke destinasi seterusnya,
iaitu membuat temujanji dengan 
bridal untuk majlis di pihak Miss N.

Lama juga berdiskus untuk final kan semula
memandangkan ltinggal lagi 14 hari sahaja lagi.
Berdebar-debar nie....

Setakat nie semua berjalan dengan lancar.
Harap-harap semasa majlis nanti pun akan
berjalan dengan teratur nanti.
Amin.

Habis semua hal tentang bridal kami ini,
kami rount satu Taman Universiti mencari
riben untuk gift Miss N.

Untuk setakat hari ini,
riben tu ok-ok la....
tapi still lagi masih tidak cukup..
Insyallah, selasa ni semua riben tu akan cukup..
sebab ada supplier lain akan supply material..  =)
 

(notakaki : emmm.... sebenarnya masih banyak lagi DIY yang tak settle.
Tak pe... ada masa lagi untuk buat nie...)

-Mr.F-

-=Hantar Borang=-

Selamat malam....
ok,, sebelum ni dah ada entri pasal teaser DIY kan?
Hehe.. tu baru sikit.. ada banyak lagi DIY yang akan menyusul.
Emm.. untuk malam ni tak de apa teaser pun pasal DIY,   =)
Nak sambung pasal borang nikah.
Rasanya semua orang reti isi borang kan?
Kalau borang masuk Universiti boleh isi, setakat borang nikah ni, 
confirm boleh isi punya.
Tak susah mana pun.
Untuk negeri Johor, borang didalam tulisan Jawi,
Tetapi untuk mengisi borang tu, 
boleh pilih samada Jawi atau Rumi.
 Setelah semua requirement borang nikah kami
telah di penuhi,
pada 21 September 2011,
Kami plan nak settle kan semua urusan borang ni dalam masa
1 hari ni.

Bermula dari membuat Ujian Saringan HIV.
Untuk Klinik Kesihatan Kulaijaya, 
hanya boleh buat ujian HIV pada hari Rabu sahaja.
Jadual ni, ada disertakan sekali semasa membeli borang nikah.
Jadi, boleh rujuk di situ ye..
Ni borang sebelum masuk ke bilik amik darah.

Borang jawapan selepas cek.
Ujian HIV test ni siap dalam pukul 11.00 pagi,
dan destinasi seterusnya adalah
ke Pejabat Qadi Daerah Kulaijaya.
Tak jauh, betul2 depan Klinik Kesihatan Kulaijaya.

Emm... dalam lebih kurang sejam, semua dokumen saya
siap untuk dibawa oleh Miss N ke Pejabat Kadi Daerah Johor Bahru plak.
Prosesnye tak la susah mana, kalau semua dokumen lengkap,
settle la tu.
Macam biasa, semua orang tahu pasal interview kan,
hehhe,, jangan la risau, tak susah mana pun,
Ingat, dokumen pihak lelaki kene siap dahulu,
kerana pihak perempuan kene bawa bersama semua dokumen 
kebenaran bernikah daripada pihak lelaki.


Semasa saya pergi menguruskan borang,
nasib baik Miss N gi beli breakfast di McD.
Pegh, mmg lapa, dari pagi tak makan lagi ni.


Nyum Nyum...


Jam dah menunjukkan pukul 12 tghari nie..
Kami tanya sesama sendiri, sempat ke nak pergi Pejabat Kadi
Johor Bahru ni, dorang rehat kul bapa,,
=)


Kami redah je, kalau ada rezeki, sempat. hehe


Ni pintu masuk utama...

 Ni plak pintu masuk pejabat Kadi


Hahaha, nasib tak baik, kami sampai-sampai je,
kaunter dah tutup rehat.
Kaunter buka balik pukul 2.30pm.


Kami tiba balik ke kaunter pukul 2.00pm,
plannye nak dapat no awal-awal..
Mmg dapat no awal, best..
tapi yang tak best nye, pukul 2.50pm baru kaunter buka...
peghh.... ni kalau kat company swasta, mau tak kene marah.


Ni kaunter Pejabat Qadi Daerah Johor Bahru.
Alhamdulillah, semuanye selesai dan dipermudahkan....
dan lagi 2 minggu,,, kami akan bernikah.. pegh, berdebar-debar ni.. =)


-Mr.F-

ops.. our wedding were around the corner...~~ © 2010.

Cinta Hati Kami :)

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Visitor location

Jom main Clik-click